Kot je na žalost odkril vsaj en nesrečnež, obstaja dober razlog, da najnovejši Applov operacijski sistem OS X El Capitan ne dovoljuje uporabe emojijev v geslu za računalnik. Na žalost pa tega ne prepoveduje prejšnja različica, OS X Yosemite. Ko je uporabnik v nastavitvah za geslo nastavil zaporedje emojijev ni niti slutil, da ob zagonu računalnika ne bo imel na voljo emoji tipkovnice, in tako ne bo več mogel odkleniti svojega računalnika. Poleg tega je imel ta uporabnik vklopljeno tudi dodatno zaščito za datoteke FileVault, kar je še dodatno otežilo njegovo situacijo.

Na koncu se mu je sicer po dolgotrajnem postopku vseeno uspelo vpisati. Situacijo je moral reševati tako, da je sprožil obnovo sistema, zagnal računalnik preko zunanjega diska, namestil emoji tipkovnico, onesposobil dodatno zaščito in po nekaj urah čakanja je končno lahko spet dostopal do svojih podatkov.

Naj bo to šola za naprej za vse ostale uporabnike, da uporabljanje emojijev za gesla in uporabniška imena zaenkrat še ni podprto in zato ni priporočljivo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here