Pri Facebooku se dobro zavedajo obsedenosti svojih uporabnikov z emojiji, zato so se jih odločili razveseliti z mega posodobitvijo, ki bo dodala več kot 100 novih smeškov. Poleg tega so posodobili obstoječe emojije tako, da bodo zdaj imeli enotni izgled za vse uporabnike, ne glede na operacijski sistem, ki ga posameznik uporablja.

iOS je pred nekaj meseci prav tako predstavil posodobljene emojije z možnostjo izbire barve kože, podobno pa so zdaj storili tudi pri Facebooku, nekaj več pozornosti pa so namenili tudi boljši zastopanosti nežnejšega spola med smeški, kjer so do sedaj prevladovali večinoma moški karakterji, poleg tega pa se bodo pojavili tudi nevtralni smeški za vse tiste, ki se ne želijo opredeljevati po določenem spolu. Facebook s tem dela velik korak naprej glede rasne in spolne enakopravnosti in uporabnikom dovoljuje še bolj svobodno izražanje.

S to posodobitvijo se bodo končno končale težave s črnimi kvadratki, ki so jih uporabniki videli namesto določenih smeškov, če sta bila operacijska sistema pošiljatelja in prejemnika nekompatibilna, namen Facebooka pa ni zgolj zagotoviti enakopravnost, ampak tudi poenotiti izgled tako za uporabnike iOSa kot tudi Androida.

Nove emojije že lahko opazite v aplikaciji Messenger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here