Lenovo navdušuje! Prejšnji teden je namreč potekala Lenovova konferenca Tech World, na kateri je podjetje predstavilo prototip tablice z upogljivim zaslonom in navdušujočimi funkcionalnostmi, ki se enostavno zloži v telefon – Folio.

Tablico s 7,8-inčnim zaslonom resolucje 1920×1440 in Qualcommovim Snapdragon 800 procesorjem poganja Android 7.0 Nougat. V letošnjem letu smo sicer videli tudi impresivnejše funkcionalnosti, a tablica seveda navdušuje s svojo upogljivostjo.


Ko tablico upognemo, dobimo 5,5-inčni telefon, ki ga z lahkoto pospravimo v žep. Čeprav se o upogljivosti zaslonov v tehnološkem svetu govori že zelo dolgo, ne vidimo velikokrat funkcionalnih izdelkov, kot je Folio.

Križanec med telefonom in tablico odpravlja neprijetnost menjavanja med različnimi napravami, ki je veliko ljudi ne mara. Združuje prednosti obeh naprav – možnost branja, gledanja filmov ali urejanja dokumentov na večjih zaslonih in praktičnost pametnih telefonov, ki jih lahko zaradi majhnosti pospravimo v žep.

Lenovo sicer nima uradnih načrtov za prodajo Folia širši javnosti v bližnji prihodnosti, a z napravo smo še korak dalje, da upogljivost naprav postane realnost, s čimer bi se lahko znebili okornih tablic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here