Najnovejši član družine iPhone podira rekorde glede števila govoric, ki krožijo po internetu že mesece pred njegovim uradnim prihodom. Skoraj gotovo že lahko trdimo, da poznamo strojno opremo in specifikacije novega telefona, a izgled operacijskega sistema na novem zaslonu še vedno ostaja vprašanje.

Septembra bomo tako najverjetneje dobili tri telefone, iPhone 7S in 7S Plus, ki bosta verjetno le malenkost nadgradila trenutno najbolj prodajan telefon iPhone 7, za revolucijo med iPhoni pa bo poskrbel še tretji iPhone 8, katerega uradno ime ostaja neznanka. Morda bo namesto številke 8 ob deseti obletnici ime Applovega paradnega konja krasila rimska številka 10 in dobimo iPhone X, nekatere govorice pa omenjajo celo ime iPhone Pro. Ne glede na to, kako se bodo na koncu odločili poimenovati ta super-telefon, krasil ga bo velik zaslon velikosti 5,8 inčev, ki bo segal od roba do roba naprave, imel pa naj bi tudi rahlo ukrivljene robove.

Uganka pa ostaja izgled zaslona ob uporabi, saj običajen pravokotnik, kot smo ga bili vajeni do sedaj, ne bo več ustrezal. Oblikovalec Max Rudberg se je lotil izziva ter predstavil tri opcije, kako bi novi ekran lahko zgledal.

Nekaj namigov pa lahko dobimo kar od samega Appla. Iz kode za pametni zvočnik Apple HomePod se da razbrati obris novega telefona, ki jasno nakazuje izrez na zgornjem robu, ki bo namenjen sprednji in FaceTime HD kameri, senzorju za zaznavanje bližine in (verjetno tudi) infrardečem senzorju za prepoznavanje obraza.

Prvo različico Rudbergovega ustvarjanja pa delno potrjuje tudi priznani in verodostojni vir informacij o prihajajočih telefonih, Evan Blass, ki je objavil sliko telefona v ovitku. Ta prav tako nakazuje zaslon, ki sega od roba do roba, ozadje zaslona pa zavzema celotno sprednjo stran z izjemo izreza na zgornjem delu.

Vse manj in manj neznank ostaja pred uradnim dogodkom, vseeno pa bomo z zanimanjem spremljali, katera ugibanja se bodo potrdila in katera ovrgla. Katera različica zaslona pa je vam najbolj všeč? Mi smo za drugo – svoje mnenje pa lahko zapišete v komentar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here