V preteklih dneh je veliko prahu dvignil podatek, ki je ponesreči ušel iz sodne dvorane na sojenju Oracla proti Googlu. Sojenje, ki sicer traja že od leta 2010 in v katerem se Oracle bori proti Googlu zaradi (baje) ukradene programske opreme, ki so jo uporabili pri razvoju Androida, je razkrilo še eno zanimivo informacijo.

Če ste se tudi sami že kdaj vprašali, zakaj Apple na iPhonu še vedno kot privzeti iskalnik uporablja svojega največjega konkurenta, imajo pri Applu za vas eno milijardo odgovorov. Natanko toliko naj bi jim namreč leta 2014 plačali pri Googlu za to prestižno pozicijo. Tega podatka Google še ni potrdil niti zanikal, poleg enormnega zneska pa naj bi si Apple in Google delila tudi dobiček od oglaševanja, ki ustvari profit z Applovih naprav.

Na zgoraj omenjenem sojenju pa so razkrili še eno zanimivo številko, in sicer naj bi Google s prodajo operacijskega sistema Android zaslužil kar 22 milijard ameriških dolarjev čistega dobička. Glede na to, da naj bi ta znesek prislužili le z oglasi in prodajo aplikacij, gre za lepe številke, a Apple takšne vsote zasluži s prodajo iPhonov v le pol leta. Ni slabo, kajne?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here