Nosljive naprave, ki so bile predstavljene do sedaj, so imele vse po vrsti težavo kako učinkovito na malem zaslonu prikazati vsebino. Google je uvidel vse večje zanimanje za nosljive naprave in težave na strani programske opreme ter se odločil razviti prikrojen Android operacijski sistem za nosljive naprave. Poimenoval ga je Android Wear.

Android Wear je podaljšek Android operacijskega sistema, kar pomeni da z njim deluje v sožitju. Prvo področje, ki ga Android Wear želi osvojiti, so pametne ure. Google je v ta namen razvil malo drugačen uporabniški vmesnik, ki temelji na jasno prikazanih informacijah, glasovnih ukazih in preprosti uporabi.

Android Wear je sposoben pridobiti in prikazati na zaslonu vsa obvestila o sporočilih, zgrešenih klicih itd. iz vašega mobilnega telefona z Android operacijskim sistemom. Omogoča tudi povezavo z Google Asistentom, ki vam prikaže pomembne informacije za vas glede na vaš urnik, glede na čas in glede na lokacijo. Seveda pa lahko Google Asistenta tudi kaj vprašate in ta vam bo poskušal pridobiti informacijo z uporabo funkcije Google Iskanje. Bo pa tudi ubogal, če mu ukažete naj koga pokliče, naj komu pošlje kakšno sporočilo ali naj vas pripelje na željeno lokacijo. Priden, ni kaj.

Google je ob predstavitvi tudi omogočil dostop do razvoja aplikacij za Android Wear širši javnosti. To pomeni, da bomo sčasoma videli vse več prikrojenih aplikacij in vse več uporabnih funkcij. Trenutno so v skupini razvijalcev podjetja kot so Asus, Samsung, HTC, LG in Motorola. Slednja sta že najavila, da bosta v kratkem predstavila novi pametni uri z uporabo Android Wear sistema. LG bo predstavil svojo pametno uro že spomladi, medtem ko bo Motorola svojo moto360 uro začela prodajati poleti. Spodaj vas vabimo še k ogledu video predstavitve sistema Android Wear.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here