Home Android Harry Potter: Wizards Unite – kako začeti?

Harry Potter: Wizards Unite – kako začeti?

harry potter: wizards unite

Dolgo pričakovana mobilna igra po zgledu Pokemon Go – Harry Potter: Wizards Unite – je zdaj na voljo za prenos tudi v Sloveniji. Igramo jo lahko na Androidih in iPhone-ih, na voljo pa je že v 150 državah. Kako torej začeti in kako uspešno čarati tudi po svetu bunkeljnov?

Pridruži se ostalim čarodejem v borbi proti temnim silam, udomači magične zveri, zvari kak napoj ter reši Harry Potterja in prijatelje.

Igro žene zanimiva zgodba: kot član posebne enote Oddelka za Skrivnosti moraš obvladati kaotično magijo, ki svet obrača na glavo. Predsednik oddelka ni nihče drug kot Harry Potter, ki te v začetku uvede v igro. Skrivnosten pojav “Calamity” iz sveta čarovnikov “ukrade” razne artefakte, bitja, ljudi in celo spomine ter jih raztrese po svetu Bunkeljnov. Poskrbi, da čarobne predmete čim prej rešiš in vrneš kamor spadajo, da Bunkeljnom ne razkrijejo sveta čarodejev.

Kako na svoj telefon namestiš Harry Potter: Wizards Unite?

Igro preprosto preneseš preko Play Store (Android) oz. App Store (iOS). Pred začetkom vnesi svoj datum rojstva in ustvari račun s svojim Google oz. Facebook profilom. Aplikaciji dovoli dostop do GPS signala in lokacije tvoje naprave.

Izpolni prijavo za pridružitev v Oddelek za Skrivnosti in izberi svoje prikazno ime. Pozorno spremljaj navodila, v katerih Harry razkrije del zgodbe o skrivnostnem Calamity in ti zaupa osnovna navodila, kako ravnati z najdenimi predmeti, bitji in osebami.

Nasvet: igra zahteva prenos dodatne vsebine, zato v primeru, da ti zmanjkuje mobilnih podatkov, vsebino prenesi, ko imaš Wi-Fi povezavo.

Če klikneš na ikono s čarodejem v spodnjem levem kotu, lahko dostopaš do svojega Minisrty ID, spremeniš svoje ime, izbereš palico ter dom, h kateremu želiš pripadati znotraj Bradavičarke. Te nastavitve seveda ne vplivajo na potek tvoje igre.

Kaj ti pove zemljevid v igri Harry Potter: Wizards Unite?

Zemljevid ne bo nič novega, če si igral/a že Pokemon Go ali Ingress. S pomočjo GPS signala prikaže geografske lokacije tvoje okolice, na njih pa virtualne elemente, s katerimi se ukvarjaš tekom igranja.

Zemljevid prikazuje krčme, rastlinjake in v ozadju utrdbo

Mednje spadajo Ingredients (Sestavine), s katerimi lahko variš napoje. Nekateri se pojavljajo pogosto, nekateri so bolj redke narave. Pri zbiranju sestavin pazi – prostora ti v tvoji čarovniški torbi hitro zmanjka. Ko prostora zmanjka, moraš dokupiti dodatna mesta ali pa predmete, ki jih trenutno hraniš, odvreči.

Na predmete, ki jih lahko najdeš, vpliva trenuten čas in vremenski pogoji. Do njih dostopaš s klikom na zgornji desni gumb (vremenska ikona).

Zgradbe na mapi zajemajo Inn (krčme), kjer najdeš hrano, s katero napolniš energijo za uroke; Greenhouse (Rastlinjake), kjer nabereš sestavine za napoje in energijo za uroke; in Fortress (Utrdbe), kjer sodeluješ z (do 4) drugimi igralci pri izganjanju čarobnih bitij in Jedcev Smrti. Za vstop v Fortress potrebuješ Runestone.

V krčmah lahko uporabiš Dark Detectors, ki delujejo enako kot Lure v Pokemon Go – privabljajo določene elemente.

Zemljevid prikazuje tudi sledi Calamity. Izgledajo kot lebdeč medaljon in naznanjajo izgubljene predmete iz čarobnega sveta. Navadno se pojavljajo v paru: 1 Foundable – npr. Harry Potter & 1 Confoundable – Morakvar, ki napada Harry-ja. Del tvoje naloge je premagati zlobno silo (Confoundable) in “boljšo” polovico (Foundable) vrniti kamor spada. Da preženeš Confoundable, moraš zvezdice na ekranu poravnati z zvezdicami pod pojavo in nato izvesti urok.

Kako izvajaš uroke?

Kot je verjetno samo po sebi umevno, igrajo uroki v igri pomembno vlogo. Uporabljaš jih, da odženeš zle sile, ki ti prekrižajo pot ter, da izgubljene predmete in bitja vrneš v čarobni svet, kamor spadajo. Uroke izvajaš tudi v krčmah, kjer ti prinesejo hrano, v utrdbah, ko se boriš proti nasprotniku ter, ko ti na zemljevidu pot prekriža temačen čarovnik.

Da izvedeš urok, moraš s prstom čimbolj dosledno slediti obliki, ki se prikaže na zaslonu. Igra te za hitrost in točnost izvedenih urokov nagradi.

S prstom sledi prikazani obliki in izvedi urok

Harry Potter: Wizards Unite – Kako pripraviš in uporabiš čarobni napoj?

Med sprehodi pogosto naletiš na sestavine za pripravo napojev. Nekatere se pojavljajo samo na določenih lokacijah, spet druge samo ob določenem vremenu, najdeš jih pa tudi v rastlinjakih.

Napoj lahko uporabiš v razne namene, npr. zdravljenje med spopadom. Ko imaš enkrat dovolj sestavin, lahko zvariš napoj. Odpri svoj kovček (gumb spodaj na sredini), klikni na gumb Potions (napoji) in začni variti.

Ko imaš zadostno število sestavin potrebnih za varjenje, lahko napoj zvariš s klikom na gumb “Brew”

Vse, kar moraš vedeti o Portkey-ih

S Portkey-i lahko potuješ na drugo lokacijo. Prikazani so na zemljevidu – izgledajo kot trikotna škatla (imenujejo se Portkey Portmanteau). Delujejo podobno kot jajca pri Pokemon Go. Da jih odkleneš, moraš prehoditi 2, 5, ali 10 km. Ko jih odkleneš, lahko potuješ na drugo lokacijo znotraj igre. Tam lahko opraviš nalogo oz. najdeš nove čarobne predmete. Ko s tem zaključiš, te bo Portkey vrnil na tvojo prvotno lokacijo.

Ko najdeš Portkey, moraš z njim prehoditi 2, 5, ali 10 km preden se odklenejo

Kako napreduješ in pridobiš poklic?

Napreduješ (level up) z odstranjevanjem Confoundable pojavov, z opravljanjem izzivov (challenges) in z opravljanjem nalog. Ko dosežeš level 6, lahko izbereš svoj poklic: Auror, Magizoologist, ali Professor, ki jih poznaš že iz knjig.

Vsak poklic ima svojo vlogo. Z zbiranjem žetonov in opravljanjem izzivov lahko znotraj poklica napreduješ in odklepaš nove sposobnosti.

Auror-ji se osredotočajo na spopade in so odlični pri obrambi pred mračnimi silami. Magizoologisti delajo s čarobnimi zvermi and pomagajo soigralcem. Profesorji pa igrajo vlogo, ki zajema oboje. Solidno se obnesejo tako v spopadih, kot tudi pri asistenci soigralcem.

Pazi na baterijo!

Podobno kot Pokemon Go, tudi Harry Potter: Wizards Unite ob igranju pospešeno porablja baterijo tvoje naprave. Da te med najpomembnejšim spopadom ne preseneti prazna baterija, svetujemo uporabo power bank prenosnih baterij.

Z njimi lahko kar med igranjem napolniš svoj telefon (z nekaterimi tudi večkrat). Tako bo telefon ostal poln tudi po celodnevnem sprehajanju in igranju nove priljubljene igre.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version