Home Mr. Gizzmo poroča “Hvala za 12 milijonov prenosov aplikacije Office!”

“Hvala za 12 milijonov prenosov aplikacije Office!”

Microsoftovi programi za pisanje in urejanje dokumentov Word, Excel, PowerPoint in OneNote (skupno ime Office) so nepogrešljiv del programske opreme vsakega računalnika (skoraj). Z naraščanjem števila pametnih mobilnih naprav pa Microsoft z Office ni sledil njihovemu povpraševanju za tablice in telefone – do sedaj.

V mesecu marcu je Microsoft prvič ponudil brezplačno aplikacijo Office za Android naprave. Prej je bila na voljo le uporabnikom, ki so imeli naročnino na Office 365. Zdaj pa je v brezplačni aplikaciji na voljo tudi urejanje dokumentov in ne samo njihovo branje – tudi brez vezave na Office 365. Aplikacijo smo preizkusili tudi mi in je vsekakor dobra za pisanje, urejanje ali branje Office dokumentov. Več o omenjeni aplikaciji si lahko pogledate v Google Play Trgovini tukaj.

Zanimivo je, da se Microsoft na drugi strani ni odločil ponuditi enake ponudbe uporabnikom iOS naprav. Namreč uporabniki iPad tabličnih računalnikov in iPhone mobilnih telefonov lahko v brezplačni aplikaciji le berejo Wordove, Excelove in PowerPoint dokumente. Če želijo te dokumente tudi urejati na svoji mobilni napravi, pa morajo plačati naročnino za Office 365 v vrednosti 10$/mesec. Zakaj in ali je to pametna odločitev naj presodi kdo drug. Po statistiki sodeč – v enem tednu od kar je aplikacija Office na voljo v iTunes trgovini je bila prenesena kar 12 milijon-krat – uporabniki niso zamerili Microsoftu. Več o omenjeni aplikaciji za iOS naprave si lahko pogledate tukaj.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version