Nedavna posodobitev aplikacije Instagram kaže, da očitno še niso končali s kopiranjem Snapchatovih funkcij, saj so poleg »Instagram stories« zdaj dodali tudi možnost zasebnega pošiljanja fotografij posameznim prijateljem, te fotografije pa samodejno izginejo, ko jih prejemnik odpre (zveni znano?).

Po internetu so zdaj začele krožiti fotografije obvestil Instagrama, ko nekdo naredi screenshot, in svet je ponorel.

https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f300023%2fpic

Če tudi vi od tedaj živite v strahu, vas lahko pomirimo. Oseba namreč prejme obvestilo o screenshotu le takrat, ko to naredimo znotraj zasebnega sporočila pri fotografijah, ki izginejo. Če tudi vi med brskanjem po zidu prijateljev ali znancev radi kakšno fotografijo shranite in jo potem posredujete prijateljem, lahko to še vedno mirno počnete, brez da bi kdorkoli vedel.

Da znotraj zasebnih sporočil lahko ločite med navadnimi zasebnimi sporočili in izginjajočimi fotografijami, je Instagram predal razdelil na dva dela – zgoraj se prikazujejo fotografije podobno kot pri Insta stories, spodaj pa je vaš predal z zasebnimi sporočili.

https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f291004%2finsta_direct

To pa ni edina novost, s katero želi Instagram ostati v koraku s časom. Dodali so tudi možnost »Live video«, ki – tako kot na Facebooku – pošlje obvestilo vašim sledilcem, video pa po končanem snemanju samodejno izgine z vašega zidu.

https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f291006%2ffe1023cbe8d04954989c073c3b027ccd

Čeprav so Instagram stories na začetku požele plaz neodobravanja in kritik zaradi kopiranja Snapchata, pa jih zdaj dnevno uporablja kar tretjina dnevno aktivnih uporabnikov, kar znaša kar 100 milijonov. Instagram postaja vedno bolj raznolika aplikacija, ki združuje najboljše iz sveta Facebooka in Snapchata. Bo to kmalu edina aplikacija, ki jo bomo še potrebovali?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here