Saj ni res, pa je. Končno smo dočakali rešitev za vse naše probleme s polnilci za telefone in ostale naprave. Če ste lastnik iPhona, potem se zagotovo pogosto soočate z obilico (ne)potrebnih kablov, zagotovo pa vsaj enega ali dva tudi ves čas nosite s seboj v torbi ali nahrbtniku. Seveda pa se zgodba ne konča tukaj; za polnjenje fotoaparata, prenosne baterije ali prijateljevega telefona poleg lightning kabla potrebujete tudi microUSB kabel. Kdo se še znajde v tej zmešnjavi?

LMcable je prvi kabel na svetu, ki je hkrati kompatibilen z iPhone in Android telefoni in naredi polnjenje še bolj enostavno. Ima posebni vhod, ki se z ene strani prilega iPhonu, iPadu, iPod Touchu in ostalim Apple napravam, z druge strani pa napravam z microUSB vhodom, kot so Android, BlackBerry in Windows Phone. Na drugem koncu je standardni USB priključek, povezujoč kabel pa je iz vzdržljivega pletenega materiala ali usnja, kar pripomore k neverjetni vzdržljivosti in povrhu vsega še zares dobro izgleda. Zraven je tudi priročna sponka, s pomočjo katere lahko kabel elegantno pospravite in preprečite neprijetno zapletanje.

Zaenkrat največja pomanjkljivost omenjenega kabla je odsotnost certifikata MFI (»made for iPhone«), ki zagotavlja brezhibno delovanje z vsemi napravami Apple, zaradi strogih zahtev pa je vprašljivo, ali bo dejansko kdaj odobren kot del uradne Apple opreme. Zaradi dvojne uporabe kabel seveda ni več obojestranski, kot so Applovi uporabniki navajeni pri običajnih lightning kablih, za Andoridove uporabnike pa to ne bo predstavljalo bistvene spremembe.

Kickstarter projekt je šele približno na polovici, a je že več kot 40x presegel zastavljeno vsoto 5000$. Očitno ljudje res hrepenimo po tem, da nas nekdo končno odreši muk z različnimi kabli in končno si bomo med seboj spet lahko pomagali, ko nas bo nekdo obupano prosil za polnilec, brez nepotrebnih vprašanj o tem, kateri telefon ima. Projekt lahko podprete še 2 tedna, saj se zaključi 31. marca, in za $21 AUD dobite en kabel v kateri izmed štirih barv, ki so na voljo, za $43 AUD pa dobite kar tri. Predvidena dostava za oddana naročila je zaenkrat sredina aprila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here