Novosti

10 skritih Snapchat trikov, ki jih moraš videti!

Snapchat nam omogoča mnogo kul trikov, žal pa večine od njih ni prav lahko najti. Aplikacija je znana po tem, da pri posodobitvah skoraj vedno vključi kakšen zanimiv dodatek, a ponavadi stvari spretno skrije v različne nastavitve menija. Ne glede na to, kako aktiven uporabnik ste, naslednji triki vam bodo pomagali postati Snapchat profesionalec!


Že veš, da ima tudi Mr. Gizzmo Snapchat? Dodaj ga pod imenom mr_gizzmo ali poskeniraj Snapchat kodo in imel boš ekskluziven dostop do vseh novosti, nagradnih iger in posebnih kuponov!

1. S spremembo datuma rešite prejšnje animacije

Pogrešate mavrično animacijo ali pa želite nazaj veveričja lička? Animacije se menjajo skoraj vsak dan, a če so vam nekatere resnično prirasle k srcu in jih želite nazaj, lahko to preprosto dosežete s spremembo datuma v telefonu. Uporabniki iOSa pojdite v Nastavitve ➜ Splošno ➜ Datum in ura in ročno zavrtite čas nazaj, uporabniki Androidov pa v Nastavitvah izberete možnost Datum in čas.

A pozor, po poslanem Snapu datum spremenite nazaj, sicer lahko zmedete ostale aplikacije in povzročite nepravilno delovanje katere izmed njih.

SnapchatLenses2

2. Uporabite dva filtra naenkrat

Filtre najprej vklopite tako, da v nastavitvah pod poljem “Aditional services” izberete “Manage”, nato pa vklopite funkcijo “”Filters”. Če se nikakor ne morete odločiti med dvema filtroma, se vam zdaj ni več treba – enostavno izberite oba! Najprej s potegi levo ali desno normalno izberite prvi filter, nato pa z enim prstom držite ekran, z drugim pa potegnite levo ali desno, da izberete še drugi filter.

ztmltaccrs57cyimizok

3. Izberite dodatno zaščito za svoj račun

Če v nastavitvah izberete „Login verification“, bo vpisovanje z vašim Snapchat računom na tujih napravah onemogočeno, dokler ne boste poleg svojega gesla zraven vpisali še kode, ki bo poslana na vašo telefonsko števliko.

4. Spremenite ime

Znotraj pogovora lahko pritisnete ikono v zgornjem levem kotu (tri črtice) in pogledate prijateljev profil, ki prikazuje njegovo število izmenjanih Snapov, njegovo prikazno ime in emojija, ki ponazarja vajin prijateljski status. Tam lahko spremenite njegovo ime, ki ga želite videti, osebo lahko blokirate ali odstranite od prijateljev.

Podoben meni, ki vam bo poleg zgoraj naštetih možnosti omogočal tudi začetek pogovora ali pošiljanje Snapa, lahko odprete z daljšim pritiskom na prijateljevo ime kjerkoli v aplikaciji.
ztmltaccrs57cyimizok

5. Dodajte daljše besedilo vašemu Snapu

Snapchat zaradi omejitve znakov na fotografiji omogoča samo pisanje zelo kratkih sporočil. Sistem lahko prelisičite tako, da v aplikaciji za opombe ali sporočila naredite nekaj zaporednih pritiskov na tipko za novo vrstico, nato pa ta prazen tekst kopirate in prilepite v snapchat fotografijo.

Toda pazite, kopirati je potrebno prazen tekst, ki ga boste lahko zapolnili s svojim sporočilom, medtem ko bi kopiranje daljšega teksta Snapchat samodejno skrajšal.

OPOMBA: Nova verzija Snapchata omogoča pisanje daljših besedil, zaradi česar vam tega trika ni več potrebno uporabljati. Enostavno nadaljujte s pisanjem in Snapchat bo avtomatsko prešel v novo vrstico, ko mu bo zmanjkalo prostora v prvi.

SnapchatLenses2

6. Vklopite varčen način

Splošno znano je, da je Snapchat eden največjih porabnikov baterije. Tega se zavedajo, zato so omogočili vklop posebne funkcije, ki onemogoči samodejno prenašanje Snapov in tako vsaj malo zmanjša porabo – tako baterije, kot tudi podatkov. V nastavitvah poiščite Additional Services ➜ Manage ➜ Travel mode on.

7. Poiščite prijatelje v svoji bližini

Če želite dodati prijatelja, pa nimate njegove telefonske številke ali ne poznate njegovega uporabniškega imena, lahko s funkcijo Add friends ➜ Add Nearby poiščete osebe v vaši bližini.

SnapchatLenses2

8. Uporabite emojije kot filter

Če želite barvi filter, ki ga Snapchat nima, lahko uporabite emoji želene barve, ki ga s potegom z dvema prstoma močno povečate in premaknete tako, da bo prosojnoi barvni rob prekrival celotno fotografijo. Na YouTubu lahko najdete podrobnejše opise o tem, kako to storite.

SnapchatLenses2

SnapchatLenses2

9. Ugotovite, kaj pomenijo prijateljski emojiji

Snapchatov seznam najboljših prijateljev je stvar preteklosti, namesto tega se zdaj poleg nekaterih imen vaših prijateljev že nekaj časa pojavljajo simboli, za katere se večina sprašuje, kaj pomenijo. Gre za status prijateljstva, vsak emoji pa ima svoj pomen. Razlago in možnost uporabe emojijev po lastni želji najdete v Additional Services ➜ Manage ➜ Friend Emojis.

  • ? – pojavi se ob vašem najboljšem prijatelju, če ste tudi vi njegov najboljši prijatelj
  • ❤️ – pojavi se, če sta z nekom najboljša prijatelja že 14 dni zaporedoma
  • ? – pojavi se, če sta z nekom najboljša prijatelja že 2 meseca zaporedoma
  • ? – pojavi se, če je oseba med vašimi top prijatelji (izberete lahko 3, 5 ali 7 top prijateljev)
  • ? – pojavi se ob osebi, ki ste ji top prijatelj, ona pa ni med vašimi top prijatelji
  • ? – pojavi se ob osebi, če je vaš najboljši prijatelj tudi njen najboljši prijatelj
  • ? – pojavi se ob osebi, če imata skupne top prijatelje
  • ? – številka zraven ognja pomeni, koliko dni zaporedoma si s tem prijateljem že izmenjujeta Snape
  • ? – pojavi se ob osebi, če je bil kateri od njenih Snapov ponovno ogledan
  • ? – pojavi se ob vaših novih prijateljih

SnapchatLenses2

10. Rišite s skrivnimi barvami

Za risanje je na voljo paleta mavričnih barv. Kaj pa, če želimo uporabiti črno ali belo? Tudi to je mogoče! Za belo barvo se dotaknite palete, potem pa s prstom potegnite v zgornji levi kot, za črno barvo pa v spodnji desni kot. Opazili boste, da se vam vmes prikaže še celoten spekter ostalih barv, npr. pastelne.

SnapchatLenses2

Kaj še čakaš? Mr. Gizzmo želi postati tvoj Snapchat prijatelj! Dodaj ga pod imenom mr_gizzmo zdaj!

{POSODOBLJENO} Danes je večina uporabnikov Snapchata opazila zadnjo posodobitev, ki tokrat ponuja ogromno novosti. Najpomembnejša novost je novi Chat 2.0, ki je izjemno posodobljena različica prejšnje klepetalnice. Zdaj namreč omogoča še lažje pošiljanje slik, GIF-ov, videov, audio posnetkov in celo video klicanje, pogovor pa lahko popestrijo številne zabavne nalepke. Preletimo najprej najpomembnejše novosti.

Snapchat Story

Ko gledate zgodbe, ki jih objavljajo prijatelji, bo Snapchat zdaj po koncu zgodbe prvega prijatelja avtomatsko začel predvajati zgodbo naslednjega. S potegom v levo lahko preskakujete celotne zgodbe ene osebe, s posameznim klikom na ekran pa še vedno preskakujete le posamezne Snape enega prijatelja.

Slack for iOS Upload

Snapchat Stickers

V pogovoru s prijatelji lahko zdaj še bolje izrazite svoja čustva. Poleg uporabe emojijev so vam zdaj na voljo tudi simpatične nalepke, ki jih v pogovoru odprete s pritiskom na skrajno desno ikono. Med nalepkami lahko tudi iščete, tako da začnete (v angleščini) vpisovati ključne besede, Snapchat pa vam bo predlagal nalepke, ki se z njimi ujemajo.

ztmltaccrs57cyimizok

Video Notes

So kratki 10-sekundni posnetki v obliki GIF-a, ki jih lahko posnamete z dolgim klikom na ikono kamere. Če ikono samo na kratko pritisnete, boste vklopili video klic med vami in sogovornikom.

ztmltaccrs57cyimizok

Audio Notes

Podobno deluje tudi ikona slušalke, le da zajame le zvočne posnetke. Z dolgim klikom torej posnamete do 10-sekund dolg glasovni posnetek, s kratkim klikom pa sogovornika pokličete in sprožite telefonski pogovor.

Pri audio in video klicih je dobro vedeti, da sogovornika lahko pokličete, tudi če še nimate skupnega pogovora. S tem je aplikacija Snapchat postala dobra zamenjava za telefon, saj lahko pišete sporočila, a tudi kličete. Med telefonskim ali video pogovorom lahko še naprej uporabljate klepet, nalepke ali pošiljate slike, ki se vam bodo še naprej pojavljale na zaslonu, hkrati pa lahko tudi brez težav preklapljate med avdio in video klici in med krajšimi avdio ali video posnetki. Omogoča celo, da izklopite svojo kamero in mikrofon, sogovornika pa še vedno spremljate.

ztmltaccrs57cyimizok

Kar naenkrat je Snapchat postala aplikacija za celovito komunikacijo, ki omogoča neskončno možnosti pošiljanja sporočil s Snapi, tekstovnimi sporočili, pošiljanjem slik, reagiranjem z nalepkami, avdio in video klici in še mnogo več.

Komentarji

Copyright © 2015 gizzmo.si

Na vrh