Pa smo ga dočakali! Apple družini se je danes pridružil nov malček iPhone SE, ki so ga ljubitelji manjših telefonov težko čakali. O tej 4-inčni mobilni napravici je bilo že pred izidom znanih mnogo informacij in z veseljem lahko potrdimo, da je bila večina (presenetljivo) resnična.

Telefon je resnično pomanjšana verzija večjega brata iPhone 6s, saj tako po obliki kot po specifikacijah ne zaostaja preveč. Tudi iPhone SE je na voljo v štirih že znanih barvah – srebrni, temno sivi, zlati in rose gold. Večino bo razveselilo tudi, da so se pri Applu znebili izbočene kamere, ki je bila za marsikoga moteč element na sicer estetsko dovršeni zadnji strani telefona.

Poleg čudovite zunanjosti nas iPhone SE navdušuje tudi z izjemno zmogljovo notranjostjo. Ima namreč procesor A9 in pomožni M9 procesor, zaradi česar je kar dvakrat hitrejši kot iPhone 5s. Podpira tudi Apple Pay, saj ima NFC čip.

Izboljšana je tudi kamera, saj ima zadnja kamera zdaj 12MP, sprednja pa 5MP. Uporablja tudi najnovejšo Wi-Fi tehnologijo in Touch ID (čitalec prstnega odtisa), nima pa funkcije 3D touch.

Cena za iPhone SE je 399$ za 16GB različico ali 499$ za 64GB različico, tudi tokrat pa so se odpovedali srednji poti in iPhone SE z 32GB ne bo obstajal. V prednaročilu bo na voljo od 24.3., v prve trgovine pa bo prišel 31.3.

V Sloveniji bo na voljo en teden kasneje, torej 6.4.2016.

Za ljubitelje velikih telefonov se s tem ne bo veliko spremenilo. Prvič po 18 mesecih pa bodo na svoj račun končno spet prišli tudi tisti, ki prisegajo na manjše telefone, ki so lažje obvladljivi tudi z eno roko in ne zasedejo veliko prostora in jih zlahka pospravimo v katerikoli žep.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here