Pri podjetju DxO Labs, ki se ukvarja s testiranjem leč, fotoaparatov in kamer na mobilnih napravah po industrijskih standardih, so v roke vzeli najboljšo mobilno napravo, ki jo lahko ponudi podjetje Sony – seveda govorimo novi Sony Xperia Z2. Kljub na zunaj identičnim lastnostim kamere kot pri predhodnici Z1, je nova Xperia Z2 ne le prehitela prejšnji model ampak je pometla s celotno konkurenco. Mimogrede – prehitela je tudi gigantski 41MP PureView senzor Nokije 808 in Nokije Lumia 1020!

Sony Xperia Z2 ima tri prednosti ko pride do vgrajenega modula kamere – velik 20,7 MP Exmor RS senzor, Sony G lečo in BIONZ čip za procesiranje slik in video posnetkov. Vse to skupaj omogoča zajemanje odličnih fotografij, ki po mnenju strokovnjakov pri DxO Labs obdržijo veliko drobnih podrobnosti brez popačenja slike in prikažejo realne barvne odtenke tako ob dobri kot tudi ob šibki svetlobi. Pohvalili pa so tudi odlično programsko opremo, predvsem izjemno hitro samodejno ostrenje slike. Na testu je Xperia Z2 prehitela med drugimi tudi iPhone 5S, Nokijo Lumia 1020, LG G2 in Samsung Galaxy S4.

Nekoliko nižje (na tretje mesto) se je Xperia Z2 uvrstila glede na kakovost zajemanja video posnetkov – za GoPro Hero 3 in svojo predhodnico Xperio Z1. Pri zajemanju video posnetkov so strokovnjaki pohvalili predvsem zelo dobro SteadyShot digitalno stabilizacijo in možnost zajemanja video posnetkov v 4K ločljivosti.

Lestvico najboljših kamer na mobilnih napravah si lahko pogledate spodaj, za bolj podrobni pogled rezultatov testa Sony Xperije Z2 pa kliknite tukaj.

Ne spreglej:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here