Home Mr. Gizzmo poroča Je to najboljša aplikacija za shranjevanje podatkov?

Je to najboljša aplikacija za shranjevanje podatkov?

Na tržišču obstaja ogromno aplikacij, ki skrijejo vaše zasebne podatke pred nepovabljenimi očmi. A večina teh aplikacij je površno narejenih, imajo zelo slab dizajn in so uporabniku neprijazne, poleg tega pa večina ne ponuja česa več kot zgolj nekaj osnovnih funkcij shranjevanja podatkov. Za nekatere je to seveda povsem dovolj, nekateri pa potrebujejo več. Več so si želeli tudi slovenski ustvarjalci, združeni v podjetju In-App Shrimp, ki so razvili fantastično aplikacijo Keeply za iOS.

Že na prvi pogled je aplikacija Keeply resnično dovršena in daje občutek, da je bilo v izdelavo vloženega veliko časa in truda. Ima premišljene funkcije in privlačen izgled. Glavna naloga aplikacije je shranjevanje zasebnih podatkov. Tako lahko v aplikaciji shranite podatke, kot so gesla za dostop do internetnih strani (Facebook, Twitter, Gmail,..), PIN kode vaših kartic ter beležke, slike in video posnetke. Vsi podatki so kodirani in zavarovani s 4- ali še bolj varno 6-mestno PIN kodo, ki jo določite ob prvem zagonu aplikacije, za vsak slučaj pa lahko nastavite tudi e-mail, s katerim lahko do podatkov dostopate v primeru, da PIN pozabite.

Podatki, shranjeni v aplikaciji, so zaradi resnično dobre enkripcije popolnoma na varnem. Shranjeni so zgolj na vašem telefonu in predstavljajo samo vaš skrivni kotiček, prenovljena verzija aplikacije pa zdaj omogoča tudi enkriptirano sinhronizacijo z ostalimi Apple napravami, podatki pa so zaščiteni z 256-bitnim AES standardom, ki ga za varovanje podatkov uporablja tudi ameriška vlada.

Sama uporaba aplikacije je zelo preprosta in intuitivna zahvaljujoč premišljenem oblikovanju. Ločeno lahko shranjujete svoja razmišljanja in zapiske, albume s fotografijami, gesla in podatke kreditnih kartic, brskanje po kategorijah in dostopanje do podatkov pa je nato povsem enostavno tudi zaradi uporabnega iskalnika.

Dodatno uporabniško izkušnjo nadgradi še funkcija za identificiranje nepovabljenih oseb, ki poskušajo dostopati do vaših zaklenjenih podatkov in jih sistem ob vnosu napačne kode fotografira s sprednjo kamero, pa tudi zaklepanje podatkov, če telefon obrnete z ekranom navzdol ali nastavljanje lažnega gesla, če boste kdaj morali pod prisilo odpreti aplikacijo.

Če vas skrbi zasebnost vaših podatkov, vam vsekakor priporočamo, da preizkusite Keeply. Aplikacija je na voljo za operacijski sistem iOS v trgovini Apple Store. Na voljo je kot brezplačna aplikacija s posameznimi omejitvami. Vse funkcije aplikacije lahko odklenete z nakupom v aplikaciji ali brezplačno, če povabite svoje prijatelje. Za nakup boste morali odšteti 4,99$ oz. 0,99$/mesec za možnost sinhroniziranja z vsemi napravami.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version