Home Novosti Qualcomm lahko napolni vaš telefon hitreje kot lahko preberete ta članek

Qualcomm lahko napolni vaš telefon hitreje kot lahko preberete ta članek

Kot kaže se bo polnjenje naših mobilnih naprav kmalu povsem spremenilo. Qualcomm je namreč razvil četrto generacijo super hitre tehnologije polnjenja Quick Charge 4, ki bo zagotovil do 5 dodatnih ur življenja baterije s samo 5-minutnim polnjenjem.

V prvi polovici leta 2017 naj bi se tehnologija lansirala na vodilnem procesorju Snapdragon 835. Ker je tehnologija vgrajena v Snapdragon, je ne bo mogoče enostavno kupiti, ampak bo potrebno preveriti, katere telefone poganja Snapdragon 835.

Življenjska doba baterije je že dolgo trn v peti mobilnih telefonov, sploh ker telefoni postajajo vedno večji in zmogljivejši. Hitro polnjenje zato postaja uporabnikom mobilnih telefonov vedno pomembnejše – po raziskavah namreč 61 % vseh lastnost uvršča na sam vrh pomembnih lastnosti pri telefonu.

Varnost na prvem mestu za razvijalce Quick Charge 4

Hitro polnjenje uporablja algoritem, ki mu Qualcomm pravi »Intelligent Negotiation for Optimum Voltage« (INOV), ki upravlja količino moči, ki jo vaša naprava potrebuje s polnilnimi kabli. Četrta generacija vključuje tudi upravljanje s pregrevanjem, ki zagotavlja, da se vaš telefon med polnjenjem ne pregreje – nihče ne želi ponoviti scenarija Note7.

Varnost je bila za razvijalce po Qualcommovih besedah najpomembnejši vidik – telefoni s Snapdragon 835 bodo tako imeli 3 nivoje zaščite za tok in napetost ter 4 nivoje proti pregrevanju. Tehnologija bo omogočila vzdrževanje temperature vašega telefona na 5 stopinjah manj kot predhodna.

Qualcomm Quick Charge 4 se ponaša z 20 % hitrejšim časom polnjenja v primerjavi s 30 % večjo učinkovitostjo baterije – to pomeni prihranek 2 do 3 minut za polnjenje in dodatna ura ali dve uporabe telefona pred dodatnim polnjenjem.

V podjetju se seveda ne nameravajo omejiti zgolj na mobilnike – po njihovem mnenju bo tehnologija uporabna tudi za polnjenje tablic, VR slušalk in dronov. Trenutno Quick Charge podpira več kot 600 milijonov naprav.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version