Dolgo časa se že govori o težko pričakovanem novem telefonu podjetja Apple, in čeprav je na internetu krožilo ogromno govoric, pa so vse bile samo to – govorice. Nekaj dni nazaj pa je Apple končno uradno najavil naslednji veliki dogodek, na katerem seveda pričakujemo prav predstavitev novega modela iPhone SE in napetost že narašča. Veliki dogodek se bo zgodil 21.3.2016, na njem pa poleg novega družinskega člana med iPhoni pričakujejo tudi novi iPad Air 3, ker pa se bo dogodek odvijal skoraj na obletnico izida ure Apple Watch, se na dogodku pričakuje tudi, da bodo nekaj pozornosti posvetili uri. Čeprav novega modela najverjetneje ne gre pričakovati še vsaj pol leta, pa se govori o morebitnih novih barvah in o novih stilih urinih pasov.

O novem, 4-inčnem telefonu je bilo povedanega že veliko. Od vseh različic imena, naj bi se najprej imenoval iPhone 6c, nato 5SE, zdaj pa so pristali na (očitno) končni verziji iPhone SE, kjer naj bi črki SE pomenili »special edition«. Zaenkrat o njem vemo, da naj bi imel procesor A9, čitalec prstnih odtisov, 8 MP zadnjo kamero in možnost snemanja t.i. »živih fotografij«, kljub temu pa ne bo imel funkcije 3D touch. Bo pa ohišje tokrat kovinsko, za razliko od cenejše različice telefona 5c.

Na spletu se je teden dni pred razkritjem znašel tudi spodnji video, ki prikazuje novo napravo v eni izmed trgovin kitajskega mesta Shenzhen, kjer naj bi jo že prodajali. Čeprav gre skoraj gotovo za ponaredek, pa bo zunanji izgled telefona verjetno res izjemno podoben temu na posnetku, sploh sodeč po doslej znanih fotografijah in skicah izdelka. Čeprav napetost narašča in mnogi že postajajo (khm, postajamo) nestrpni, pa moramo do uradnega razkritja počakati le še 6 dni. Bomo zmogli?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here