MasterCard začenja z novim programom, s katerim bo uporabnikom svojih kartic pomagal povečati varnost njihovih nakupov tako, da bodo kot dodatni varnostni ukrep morali posneti svojo fotografijo za identifikacijo. S tem želijo ljudi identificirati kot osebe in ne le kot nekaj številk kode, ki si jih lahko zapomni kdorkoli.

Kdor bo želel uporabljati identifikacijo s pomočjo selfija, bo moral na telefon namestiti MasterCardovo aplikacijo, za plačilo pa bo še vedno potrebno vnesti podatke kartice, kot dodatni varnostni korak pa se lahko nato identificira s fotografijo ali prstnim odtisom.

Če se vam ob tem porajajo pomisleki glede varnosti, so pri MasterCardu poskrbeli, da nepridipravi ne bodo imeli preveč lahke naloge in sistema ne bodo mogli prelisičiti kar z vašo fotografijo – med procesom fotografiranja boste morali namreč pomežikniti in s tem pokazati, da ste »resnična« oseba iz mesa in krvi in ne zgolj tiskana fotografija. Poleg tega ima aplikacija tudi posebne algoritme, ki hitro zaznajo, ali jo nekdo poskuša preslepiti z video posnetkom. Očitno so dobro premislili o morebitnih grožnjah in se jih lotili temeljito odpraviti.

Funkcija bo v počasi zaživela v prihodnjih mesecih, najprej pa jo bodo uvedli v ZDA, Kanado, Veliko Britanijo in v nekatere ostale evropske države.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here