Če se mrščite ob pogledu na turiste, ki se fotografirajo poleg znamenitosti kar z iPadom ali kakšno drugo tablico, potem vas bo naslednja novica dokončno razbesnela. Kot da običajne selfie palice še niso dovolj spremenile prizorov iz urbanih območij, kjer še posebej turisti in mladi na vsakem koraku uporabljajo znamenite selfie palice, so Newyorčani na svojih ulicah v zadnejm času lahko opazili uporabnike selfie palice za MacBook računalnike. Ti so seveda dobili marsikateri neodobravajoč pogled začudenja, a kot se je kasneje izkazalo, te MacBook selfie palice niso namenjene prodaji.

So namreč del umetniške serije fotografij, ki skuša s takšnim pretiravanjem biti zrcalo družbi, ki postaja vedno bolj egocentrična in plehka. Takšna uporaba selfie palic bi bila seveda absurdna, namen fotografij pa je opozoriti na naraščjočo uporabo teh pripomočkov, ki se jih večina še vedno ni povsem navadila. Umetniki s fotografij tako na fotografijah namenoma izstopajo in izgledajo naravnost smešno, saj je selfie palica ogromna in očitno pretežka za uporabo s samo eno roko, kar pa je verjetno povsem logično, če teži palice prištejemo še težo prenosnega računalnika, ki tehta okrog enega kilograma.

Ali je eksperiment učinkovit in ali se bo družba zares zamislila nad prekomerno uporabo novodobnih pripomočkov, bomo šele videli. Bolj verjetno pa se žal zdi, da je kakšen nadobuden ljubitelj selfijev dobil dobro idejo, ki jo bo želel razviti, in morda nas kmalu v prihodnosti prav zares čakajo prenosniki na palici.

Če ste tudi sami ljubitelji selfijev, potem vam priporočamo, da raje še naprej uporabljajte običajne selfie palice – če je še nimate, pa lahko poiščete svojo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here