Apple je lani prvič v svoji zgodovini izdal dva različna modela iPhone telefonov v istem letu – enega za prave navdušence nad najnovejšo tehnologijo in drugega za tiste z manjšo debelino denarnice. Predvsem slednji, iPhone 5C, ni požel visokih pričakovanj ameriškega podjetja in se je na veliko kopičil v njihovih skladiščih – po poročanjih naj bi tam samevalo kar okoli 3 milijonov neprodanih naprav. Zato se Apple odloča za drugačno taktiko.

Po zadnjih informacijah sodeč se je Apple letos odločil ponuditi drugačni dvojček novih iPhone telefonov – enega z večjim zaslonom in drugega z manjšim. Ob koncu poletja naj bi bil predstavljen slednji – iPhone z velikostjo zaslona 4,7 inchev in povsem drugačnim zunanjim oblikovanjem. Naj spomnimo – sedanji iPhone 5S ima enako velikost zaslona pri 4,7 inchih. Drugi, večji iPhone naj bi prišel ob koncu leta. Ta naj bi imel velik 5,5 inchni zaslon in prav tako novo oblikovno zamisel.Kot je razvidno iz slike zgoraj naj bi ob koncu poletja pri Applu predstavili tudi svojo prvo pametno uro iWatch. Veliko se je že govorilo o njej v medijih, a naprava še ni doživela uradne predstavitve. Najprej naj ne bi bili vodilni pri podjetju zadovoljni z uporabnostjo pametne ure, zdaj naj bi jih pestile tehnološke težave vgrajenih enot – največja težava naj bi bil zaslon. Vse to je pošteno zavleklo predstavitev prve pametne ure z iOS operacijskim sistemom in analitiki že govorijo, da je skoraj že prepozno za Apple za novo revolucionarno odkritje, saj se je konkurenca že pošteno okrepila. Tukaj v prvi vrsti mislijo predvsem na pred kratkim predstavljenim Android Wear sistemom in popularnima Sony SmartWatch 2 ter Samsung Gear 2.

Koncept ure Apple iWatch.Na odgovor kaj je res oz. kaj lahko pričakujemo od Appla v tem letu bo potrebno žal še malo počakati. Zato všečkajte našo Facebook stran spodaj desno, saj tako zagotovo ne boste zamudili vseh zanimivih in lokalno aktualnih novic iz sveta mobilne tehnologije – tudi glede novega iPhone telefona in iWatch pametne ure!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here