Beseda selfi – fotografija samega sebe – ima smiseln pomen, saj angleško poimenovanje self označuje osebni zaimek v 1. osebi ednine: jaz. Korejsko podjetje LG pa poslužuje novejše besede, in sicer “groufie”. Ta je namenjena poimenovanju fotografij skupine ljudi. Do koncepta so prišli zaradi dveh sprednjih kamer, ki se bosta pojavili na njihovem novem mobilnem produktu LG V10 z dvojnim zaslonom.

Besedo so si izmislili pri Huaweiju, a vseeno lahko rečemo, da je nekoliko prisiljeno ustvarjena. “Grouf” nima povezave z mobilno tehnologijo, “groupfie” – group pomeni skupina – je teže izgovorljiva, “groupie” pa ima popolnoma drug, za koga celo žaljiv pomen. Kakor koli, dvojni fotoaparat spredaj bo omogočal široke fotografije in snemanje. Ideja ni nova, a so jo v preteklosti uporabljali le za ustvarjanje 3D-fotografij in video posnetkov. Pri LG-ju pa so šli korak dlje. Ena izmed leč zajame 80-stopinjski kot, druga pa 120. Poseben algoritem te dve fotografiji združi v eno široko podobo. Upajmo, da se bo uradna terminologija čim prej ustalila.

Spodaj si lahko pogledate predstavitveni video novega LG-ja

Ko smo ravno pri selfijih in groufijih, vas vabimo, da si ogledate našo ponudbo selfi palic, s katerimi boste laže ujeli najbolj zabavne trenutke – klikni in izberi svojo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here