Po treh letih je Microsoft izdal novo, težko pričakovano verzijo programskega paketa Office 2016, ki prinaša mnogo uporabnih novosti. Tokrat so se osredotočili predvsem na čim lažje sodelovanje, ustvarjanje učinkovitih aplikacij za svoje uporabnike, optimizacijo paketa za Windows 10 in na večjo varnost poslovnih okolij in izboljšano zaščito.

Enlarge

The-new-office-is-here-1-v2-1024x683
Vir: blogs.office.com

Ustvarili so nove aplikacije in funkcije, saj se pri Microsoftu zavedajo, da je v procesu ustvarjanja dokumenta potrebno tudi sodelovanje in diskutiranje z ostalimi, zato ima nov Office 2016 poenostavljeno skupno rabo dokumentov in omogoča soavtorstvo v programih Word, PowerPoint in OneNote. Tako lahko zdaj med pisanjem vidite spremembe, ki jih delajo drugi, izboljšana zgodovina različic pa omogoča, da si ogledate prejšnje verzije dokumenta. Poskrbeli so tudi, da bo zdaj v Office 2016 integriran Skype, zaradi katerega bo delo v skupini še lažje. Še ena izmed novosti je ta, da so uvedli novo tehnologijo pametnega iskanja, ki uporabi označene izraze in s pomočjo konteksta kar v dokumentu prikaže rezultate iskanja s spleta.

Nov paket Office 2016 lahko prvi mesec preizkusite brezplačno, kasneje pa je storitev Office 365, ki jo lahko izberete tukaj, plačljiva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here