Kaj lahko pričakujemo od verjetno najbolj pričakovanega mobilnega telefona letošnjega leta OnePlus 2? V ponedeljek ob 19.00 (po ameriškem času) smo bili lahko priča predstavitvi novega mobilnika kitajskega startup podjetja OnePlus. Slednji je nasledil svetovno uspešnega predhodnika OnePlus One. Do predstavitve je o novi napravi bilo znanih malo podatkov, saj je kitajski proizvajalec informacije dobro skrival. Zgodilo se je tako, kot so napovedovale stavnice. Apple in Samsung se resnično lahko bojita, saj je nov OnePlus 2 “zver” za 329 $.

Nova naprava je na robovih kovinska, medtem ko je bila starejša še iz polikarbonata. S tem so povečali trdnost in zanesljivost. Zadnja stran je hrapava (črni peščeni kamen), s čimer so dosegli pravo razmerje med estetskostjo in prijetnim občutkom na dotik. OnePlus 2 prihaja v dveh različicah: 64 GB ali 16 GB kapacitete notranjega pomnilnika. V preteklosti se je govorilo, da bo nov telefon ujet v ohišje predhodnika. To se je tudi zgodilo. Priča smo 5,5-palčnemu zaslonu, ki ga poganja najnovejši procesor Qualcomm Snapdragon 810 – verzija 2.1, ki nima težav s pregrevanjem, kar so očitali prejšnji različici. Zaslon je resolucije 1,920 x 1,080 (full HD), z njim pa prihaja senzor za prstne odtise, ki lahko shrani do pet odtisov. Naprava vsebuje 4 GB in 3 GB RAM-a (za 64 GB ali 16 GB kapacitete). Kartica mikro SD je izključena, so pa obdržali obljubo, ko so napovedali možnost uporabe dveh kartic SIM. Zadnja kamera ima 13 megapikslov (4k snemanje, snemanje počasnih posnetkov), opremljena pa je z dvojno LED bliskavico. Podjetje je veliko časa namenjalo izboljšavi fotoaparata. Predvsem so se osredotočali na fotografiranje v prostoru z manj svetlobe. Ali jim je to uspelo ali ne, pa bodo pokazali kasnejši preizkusi.

S tem je OnePlus postavil visok standard za tehnologijo, ki stane pod 400 $. Različica s 16 GB stane 329 $, medtem ko s 64 GB 389 $. Za primerjavo Samsung Galaxy S6 (64 GB) stane prek 800 $. Soustanovitelj OnePlus Carl Pei je povedal, da njihov namen ni delati profita, ampak postaviti takšno ceno, da bo podjetje lahko normalno poslovalo.

Ena večjih ugank je bil operacijski sitem. OnePlus 2 deluje deluje z operacijskim sistemom Oxygen OS, različico, ki jo je OnePlus naredil sam, bazirana pa je na Android 5.0 Lollipop.

Nova naprava bo od 11. avgusta naprej na voljo v ZDA in Evropi, tako kot pri predhodniku, jo bo mogoč kupiti le na spletni strani OnePlus s pripadajočim povabilom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here