Ob vsakdanji poplavi novih mobilnih aplikacij je težko spremljati vsako. Zato smo vam pripravili nekaj najzanimivejših preteklega meseca.

Google Photos omogoča neomejeno kapaciteto shranjevanja

Prek aplikacije si lahko shranite neomejeno slik in videov. Za lažje kategoriziranje datotek pa Photos sam zazna vsebino datotek in jih samodejno razvrsti glede na temo. Aplikacija je zastonj, na voljo pa je za vse operacijske sisteme iOS, Android.

Koledar Sunrise ima novo tipkovnico, ki omogoča enostavno nastavitev urnika, ne da bi aplikacijo dejansko odprli

Verjetno najboljša izbira digitalnega koledarja, zdaj pa je aplikacija še opremljena z novo tipkovnico Meet. Z njo lahko na hitro pokukate v svoje obveznosti, si določite nove termine in pregledate svojo zasedenost – kar prek elektronske pošte. Koledar je zastonjski in kompatibilen z operacijskimi sistemi iOS, Android.

Duet Display (DD) lahko spremeni vašo tablico v sekundarni zaslon

Če želite imeti dodaten zaslonski prostor, lahko priključite svoj iPad na svoj Mac, zdaj pa še na osebni računalnik. Vse, kar potrebujete, je iPad Lightning kabel. Z njim ne bo nikakršne latence v delovanju. Cena DD-ja se trenutno giblje okoli 16 $, na voljo pa je za operacijski sistem iOS.

Z Redacted lahko hitro skrijete občutljive informacije na fotografiji

V primeru, da želite elektronsko objaviti svojo fotografijo (npr. t. i. screenshot), ki je na kakšnem pomembnem dokumentu (osebna izkaznica, vozniško dovoljenje itd.), lahko zdaj z Redacted osebne podatke nemudoma zameglite, prekrijete s črnimi pravokotniki itd. Aplikacija je trenutno na voljo za Mac, cena pa je okoli 7 $.

MovieQu je Shazam za trailerje filmov

Če uživate v gledanju kratkih filmskih oglasov (trailerjev), a hkrati takoj pozabite, kdaj bo film prišel na platna, vam bo ta aplikacija olajšala življenje. Program „posluša“, kaj se predvaja na zaslonu, in vam ponudi vse potrebne informacije o prihajajočem filmu. DD še ni na voljo.

Periscope končno tudi za Android

Interaktivna video aplikacija za prenašanje vaših/tujih posnetkov v živo je zdaj na voljo tudi za Android. Lahko izbirate, katera obvestila želite prejemati, obstaja pa tudi poseben ukaz „Return to broadcast“. V primeru, da ste aplikacijo zapustili in jo kasneje na novo odprli, vam Periscope predvaja posnetek, ki ste ga zamudili – seveda, če to želite.

zTailors med najbolj zanimivimi aplikacijami danes

Podjetje Men’s Wearhouse je predstavilo spletno stran in aplikacijo zTailors, ki vam doma ali v pisarni zastonj organizira krojača. Vsak izmed njih ima najmanj pet let delovnih izkušenj in opravljajo vsa krojaška dela – nekatera oblačila nesejo domov in vam jih dostavijo v roku tedna dni, zastonj.

Pixelmator bo zdaj na voljo tudi za iPhone

Že nekaj časa je na voljo za iPad, zdaj pa tudi za telefon. Čeprav je enostaven za uporabo, lahko z njim ustvarjamo in urejamo resnično kompleksne slike. Cena se giblje okoli 5 $, na voljo je za iOS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here