Po internetu kroži že toliko govoric o prihodu novega iPhona 6C, da bomo resnično razočarani, če se ne bodo uresničile. Čeprav s strani Appla uradno še ni bil napovedan, vseeno upamo na izid marca ali aprila.

Še več ugibanj kot glede datuma izida pa se pojavlja glede njegovih specifikacij, a od novega 4-inčnega iPhona pričakujemo, da bo veliko več kot samo izboljšan 5C. Glavna razlika (vsaj glede izgleda) bo ta, da naj bi 6C imel kovinsko ohišje, morda pa nas preseneti celo z zaobljenimi robovi, tako kot njegovi večji bratje.

Velikost in resolucija zaslona naj bi ostala enaka kot pri predhodniku 5S, procesor A9 pa bo enak kot pri iPhonu 6S. Imel naj bi tudi 2GB RAM-a in 16GB pomnilnika, pa tudi senzor za prstni odtis in večjo batarijo s kapaciteto 1642 mAh, kamera pa malenkost razočara s samo 8MP, medtem ko bo sprednja kamera imela celo samo 2MP. Verjetno so to ukrepi, s katerimi želijo znižati ceno telefona, za katerega upamo, da bo cenovno bolj dostopen od ostalih iPhonov.

Kitajski vir pa trdi celo, da bi lahko bil naslednji iPhone vodoodporen, žal pa ni znano, ali se to nanaša na iPhone 6C ali na iPhone 7. V vsakem primeru pa je to težko pričakovana posodobitev, ki bo navdušila mnoge in upamo, da jo kmalu dočakamo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here