Brezzrcalna naprava, ki bolj kot funkcijo fotoaparata opravlja funkcijo dodatka za mobilne telefone, je nova stvaritev japonskega visokotehnološkega podjetja. Slednjemu je uspelo strpati senzor, baterijo in druge elemente v valjasto ohišje v velikosti povprečnega zrcalnorefleksnega objektiva (DSLR). Tako boste lahko s 16 megapiksli delali resnično kvalitetne selfije.

Airu lahko menjamo objektive, na zaslonu telefona pa vidimo sliko, nastavljamo njene specifike, možnosti fotografiranja itd. Omogoča tako Wi-Fi kot tudi Bluetooth povezavo, v zmogljivosti procesorja je enakovreden svojim tekmecem, hkrati lahko z njim snemamo v HD-resoluciji. Poganja ga mobilna aplikacija, kompatibilna z iOS in Androidom. Zanimivo je, da se je podjetje odločilo za produkt, s katerim želi spodbuditi različne proizvajalce in inovatorje, da bodo zanj ustvarjali izvirne aplikacije.

Čeprav ima Air zatič, kamor lahko pritrdimo telefon, ni treba, da sta napravi med fotografiranjem fizično povezani. To je še posebej primerno, saj bomo lahko z eno roko nastavljali težaven kader, z drugo pa bomo enostavno spremljali zajeto sliko in pritisnili na sprožilec.

Med slabe lastnosti fotoaparata Olympus Air pa se prištevata pomanjkanje stabilizacije slike in predvsem kratka življenjska doba baterije. Kljub temu lahko Air postane vaš novi fotografski spremljevalec, če ste pristaš in ljubitelj fotoaparatov na mobilnih telefonih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here