Nova FB-aplikacija bo od zdaj naprej ponujala še nevidene možnosti pri dodajanju smeškov in datotek GIF znotraj vašega besedila. Za to so pri izbranih kandidatih v Kanadi potihoma začeli testirati novo bazo podatkov, kjer boste omenjene dodatke lahko hitreje iskali in izbirali.

MessengerContentSearchLoop1.gif

Na desni strani okenca, kjer pišete besedilo, se pojavi ikona povečevalnega stekla. S pritiskom nanjo vam FB Messenger samodejno ponudi iskanje različnih nebesedilnih dodatkov, glede na sam kontekst sporočila ter celo glede na vaše počutje, ime, lokacijo, naslov filma itd. Tako boste lahko brez skrbi in enostavno izrazili svoja čustva. Saj veste, včasih lahko slika pove več kot 1000 besed.

Medtem ko nam je iskanje smeškov že nekaj samoumevnega, je izbira pravega GIF-a trenutno še nekoliko težja naloga. Nad virtualno tipkovnico moramo pritisniti ikono “More” (več), izbrati določeno aplikacijo (GIPHY itd.), jo posebej naložiti, znotraj nje poiskati želeno datoteko GIF in jo šele nato pripeti. Z inovacijo pa bo aplikacija samodejno skrbela za najbolj smiselne povezave. Zato se pri FB trudijo, da bi nov iskalnik olajšal delo za nemoteno sporočanje. Nova poenotena funkcija pri smeških je že na voljo vsem uporabnikom FB Messengerja, na GIF pa bomo morali še nekoliko počakati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here