Kot smo pisali že v prejšnjih prispevkih, je Apple nedavno zagnal novo platformo Apple Music (AM). Predvsem je priročna za posameznike, ki se pogosto ne morejo sami odločiti, kaj bi v določenem trenutku poslušali: aplikacija ima v iskalniku prednastavljene funkcije, ki pomagajo pri izbiri. Tako nikoli več ne bo nepotrebne tišine.

beats-music-recommendation.jpg

Ponuja nam:

  • posebno kategorijo For You (Za tebe), s katero predvaja naše osebne glasbene preference;
  • nove izdaje in vodilne izvajalce svetovnih glasbenih lestvic pod zavihkom New (Novo);
  • sezname glasbe za posebna počutja, sestavljene s strani zunanjih glasbenih urednikov;
  • naše obstoječe iTunes zbirke v My Music (Moja glasba);
  • DJ Beats 1 Radio;
  • radijske postaje, razvrščene po glasbenih žanrih;
  • dnevno osvežene, še neizdane vsebine izvajalcev v zavihku Connect.

Če povežemo vse skupaj, nam AM glasbo samodejno ponudi na pladnju, da nam ni treba razmišljati, kaj bi poslušali. Cilj ameriškega podjetja je ohraniti bazo poslušalcev po zastonjski trimesečni poskusni dobi.

V primerjavi s Spotify, vodilno platformo za predvajanje glasbe s 60 milijoni registriranih uporabnikov, AM odlično pokriva polje socialnega omrežja. A ne v smislu ohranjanja prijateljev, temveč povezovanja z glasbeniki in izvajalci. Nova platforma omogoča redno spremljanje priljubljenih izvajalcev, novih izdaj, objav na socialnih omrežjih itd. Pri Spotify pa se povežemo s prijatelji, spremljamo njihovo glasbeno dejavnost in poslušanje glasbe ter delimo glasbene sezname med sabo – za tiste, ki že imajo izpiljen glasbeni okus. AM je namenjen bolj “ležernim” poslušalcem, ki doma nikoli niso imeli gore zgoščenk ali vinilnih plošč, vseeno pa radi poslušajo in prepevajo hite, ki jih slišijo na priljubljenih radijih. Za vse tiste, ki nimajo toliko časa in tudi vpogleda v glasbeno sceno, da bi lahko prišli do priljubljenih zvokov. Zato z AM iskalno okence ne bo nikoli prazno!

Spodaj si lahko ogledate video, kako AM resnično deluje:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here