Apple je letos veliko tvegal z odločitvijo, da predstavijo kar tri telefone. Zdaj, nekaj tednov po začetku prodaje iPhona 8 in 8 Plus pa kaže, da se jim to ni obrestovalo.

Podjetje je moralo produkcijo namreč zmanjšati za več kot polovico, predvidena prodaja v mesecu novembru in decembru pa očitno ne bo presegla 6 milijonov prodanih telefonov mesečno. Razlog seveda tiči v tem, da novi iPhone 8 žal niti približno ni revolucionarna novost, ki so jo oglaševali. Razen steklenega ohišja in hitrejšega procesorja (česar pa, roko na srce, večina uporabnikov ne bi niti opazila) večjih razlik s predhodno sedmico ni, zato se ogromno ljudi raje odloči za iPhone 7, ki mu je zdaj seveda precej padla cena. Seveda pa so tu še ostali zvesti Applovi privrženci, ki nestrpno čakajo izid iPhona X.

iPhone 7 / iPhone 8
Levo: iPhone 8, desno: iPhone7. Opazite razliko?

Štiri leta star dizajn iPhona 8 enostavno ni več dovolj razburljiv, da bi ljudje trumoma drli v trgovine ali celo kampirali pred njimi. Verjetno pa ta kaos lahko pričakujemo že novembra ob prihodu novega X. Mogoče prav iPhone X utegne popraviti slab začetek prodaje in Apple popelje nazaj do številk, ki so jih bili vajeni do sedaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here