Čeprav je Samsungov zložljiv telefon trenutno “na čakanju za nedoločen čas”, je Spigen že razvil prototipni ovitek za Galaxy Fold. Te zanima kako izgleda ovitek za zložljiv telefon in kako zaščitijo njegov pregib?

Zaradi resnih napak je bil Samsung primoran za nedoločen čas zamakniti izid in začetek prodaje novih zložljivih telefonov Galaxy Fold. Kljub temu pa eden najpriznanejših proizvajalcev ovitkov za telefone že razvija nove modele za Galaxy Fold naprave.

Trenutno so v razvoju trije že poznani modeli: Tough Armor, Ultra Hybrid in Thin Fit. Po razkritju 3D računalniških modelov, je Spigen zdaj razkril tudi dejanske fotografije prototipnih modelov ovitkov za Samsungov Galaxy Fold.

Kako izgleda ovitek za Galaxy Fold?

Pri Spignu trdijo, da jim je največ preglavic povzročal Tough Armor model. Kot pravijo, so se pri tem modelu najbolj osredotočili na zaščito pregiba.

Prototip ovitka za Galaxy Fold - zaščita pregiba
Vir: Spigen
Galaxy Fold ovitek in zaščita pregiba zložljivega telefona
Vir: Spigen

Spodnja animacija prikazuje kako ovitek za Galaxy Fold deluje pri pregibanju telefona. S tem še vedno ne rešijo enega največih problemov – nevarnost majhnih delcev, ki lahko med pregibanjem pridejo pod zaslon telefona.

Kako deluje Spigen ovitek za Samsung Galaxy Fold
Vir: Spigen

Javnosti pa so že predstavili tudi Ultra Hybrid in Thin Fit modele ovitkov za Galaxy Fold, ki jih lahko vidiš na spodnji sliki.

Ultra Hybrid in Thin Fit modela ovitkov za Samsung Galax Fold
Vir: Spigen

Kdaj bodo ovitki na voljo za naročilo?

Ovitki bodo na voljo proti koncu maja – še vedno pred 13. junijem, ko naj bi po podatkih podjetja AT&T začeli odpošiljati prednaročila za Samsung Galaxy Fold telefone. Ali bodo do takrat že odpravili napake, vedo samo pri Samsungu.

Kot kaže, se Spigen s tem prav nič ne obremenjuje:

Poleg zaščite zadnje strani telefona pa še vedno ostaja nerešen problem zaščite zaslona pri zložljivih telefonih. Kakšnih rešitev se bodo proizvajalci dodatkov za zaščito ekranov domislili do dejanskega izida Galaxy Fold modela bomo tako še videli.

Če imaš torej idejo, kako izdelati pregibno zaščitno steklo, priporočamo, da se čim prej lotiš razvoja. V vsakem primeru bodo zaščitna stekla na voljo tudi pri nas. Najprej pa seveda počakajmo, ali se bo izid Fold modela res zgodil 13. junija, kot je bilo obljubljeno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here