Pametni dodatki postajajo vedno pametnejši in impresivnejši, hkrati pa jih vedno več srečujemo tudi v vsakdanjem življenju. Na konferenci mobilne telefonije v Barceloni so bili predstavljeni nekateri izjemno zanimivi dodatki, ki za mnoge še vedno delujejo kot znanstvena fantastika.

Sony Xperia Agent

Sony je letos predstavil nekaj zanimiv novih mobilnih naprav, a veliko bolj zanimive so tokrat njihove pametne napravice. Xperia Agent je mali robotski pomočnik, ki se odziva na vaše glasovne ukaze in geste, informacije pa projecira na površino pred seboj. Xperia Projector je majhen prenosni projektor, ki na steno projecira »zaslon na dotik« in ima vgrajeno kamero, ki omogoča video klice. Predstavili so še dva koncepta – Xperia Eye je kamera, namenjena snemanju vsakodnevnega življenja, Xperia Ear pa je pametna slušalka, ki omogoča vrsto prostoročnih funkcij.

FlexEnable

Dokaj neznano britansko podjetje FlexEnable je predstavilo vrsto naprednih čipov in različnih sestavnih delcev za pametne naprave, med njimi pa se je skrivala tudi zanimiva pametna zapestnica z ukrivljenim zaslonom. Gre sicer le za prototip in izdelek ne bo zares namenjen prodaji, a kljub temu zapestnica odkriva zanimive možnosti za uporabo ukrivljenih zaslonov tudi v prihodnosti. Kdo ve, morda bomo kmalu svoj telefon lahko pospravili tako, da ga bomo ovili kar okrog svojega zapestja?

LG Rolling Bot

LG je poleg vrhunskega novega telefona G5 predstavil še eno zabavno novost, robota Rolling Bot, ki predstavlja napredno različico varnostnih kamer in s katerim lahko spremljamo dogajanje, tudi kadar nas ni doma. Zaradi vgrajenega laserja je lahko tudi dobra zabava za vase hišne ljubljenčke, še posebej pa zna ob živce spraviti vašo mačko.

Epson Moverio BT-300

Pametna očala se morda nekaterim ne zdijo praktična zamisel, a kljub temu obstajajo situacije, v katerih so nadvse uporabna. Epson Moverio BT-300 so izpopolnjena pametna očala z OLED zaslonci in so še tanjša, lažja in posledično veliko bolj prijetna za nošenje. Namenjena so večinoma delu, a ta so zasnovana tako, da omogočajo tudi lažje upravljanje z droni.

Oppo Super VOOC

Kitajski proizvajalec pametnih telefonov Oppo nam tokrat ni postregel z novim mobilnikom, namesto tega pa so razvili nadvse uporabno tehnologijo mega hitrega polnjenja Super VOOC, ki baterijo napolni od 0% do 100% v manj kot 15min, kar je še hitreje od tehnologije Qualcomm’s Quick Charge 3.0, ki za 80% polnjenje potrebuje okrog 35min. Čeprav bodo super hitro polnjenje zaenkrat uporabljali le v telefonih Oppo, pa lahko s to tehnologijo drastično spremenimo vse načine polnjenja, ki jih poznamo do zdaj.

Oral-B Genius

Videli smo že mnogo kul naprav, a ena izmed najbolj splošno uporabnih je morda pametna zobna krtačka. Zveni nenavadno? Oral-B Genius s pomočjo vašega pametnega telefona poskrbi, da so prav vsi kotički v vaših ustih dobro očiščeni, opozori pa vas tudi, katerim delom morate posvečati več pozornosti. Kdo bi si mislil, da lahko ena aplikacija na dan prežene zobozdravnika stran…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here