Za vas smo zopet pripravili nekaj koristnih in zabavnih aplikacij, s katerimi se lahko učite, ustvarjate ali enostavno preživljate prosti čas.

Accelerator

Cilj Acceleratorja je pomagati pri branju tekstov s spletnih strani, ki ste si jih – za kasnejše branje – zaradi časovne omejitve shranili pod zaznamke ali v aplikacije, ki jih urejajo. Te so na primer: Instapaper, Pocket or Readability itd. Program iz poljubnega besedila po vrsti prikazuje besedo po besedo, tako jih boste v eni minuti prebrali več kot sto. Nastavite jih lahko tudi več naenkrat, prilagajate hitrost prikaza ter spreminjate barvo ozadja za čim večjo preglednost. Več ga boste uporabljali, hitreje in bolje boste brali. Trenutno je na voljo za iOS (2,99 $).

My Album

“Moj album” je pol foto album in pol “pripovedovalec zgodb”. Posebni algoritmi namreč vse naše fotografije in videe, ki jih naložimo na aplikacijo, spremenijo v zgodbo in izpostavijo najboljše foto trenutke. Vse nastavitve, naložene datoteke in končni izdelki so zavarovani za osebno uporabo, lahko pa jih po želji delimo na najrazličnejših spletnih socialnih omrežjih. Za iOS ga lahko dobite zastonj.

SayWhat

SayWhat je nekakšna video različica “Urban Dictionary” (urbanega slovarja z besedami, frazami in slengom). Cilj je ustvarjanje kratkih videov, ki razlagajo pomene fraz. Svoje prijatelje, ki so vešči v besednih spretnostih, lahko nominiramo, da še sami ustvarijo kratek posnetek. Aplikacija je na voljo zastonj za iOS in Android. Za iOS in Android je na voljo zastonj.

Tossup

Nova Microsoftova aplikacija Tossup je namenjena skupinam posameznikov z enakimi interesi, saj jim olajšuje načrtovanje skupnih dejavnosti, lahko pa aplikacijo uporabljajo zgolj za komuniciranje med sabo. Aplikacija samodejno pridobi obstoječe kontakte s Facebooka in iz imenika. Tako jim lahko neposredno naslovimo vprašanje, kot je: “Kje se dobimo?” Aplikacija omogoča tudi povratne informacije v obliki volilnih glasov (polling feature), če objavimo kakšno vprašanje, mnenje, sliko itd. Za iOS in Android je na voljo zastonj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here