Pokemanija je v polnem razmahu. Ste tudi vi prevzeti nad lovljenjem malih žepnih pošasti? Vemo, kako je! Igra Pokemon GO je nadvse zabavna, posebej zanimiva pa postane od dosežene 5. stopnje dalje, ko se lahko pridružite eni izmed treh ekip. Katere so na voljo in na kaj je treba biti pozoren pred izborom?

Rdeči, modri, rumeni

Rdeči Valor – Strastna rdeča ekipa je bojevita in se zavzema za urjenje Pokemonov, da lahko pridobivajo na moči. Ekipo predstavlja ognjena ptica Moltres.
Modri Mystic – Blanche je vodja modre ekipe, ki je najbolj razmišljujoča, ceni modrost in logiko ter se zanima za razvoj Pokemonov. Maskota modrih je vodni tip Articuno.
Rumeni Instict – ekipo vodi Spark, njihova maskota pa je ptič Zapdos. Moto ekipe je zaupati svojemu instinktu.
Tehnično ni razlike med skupinami – razen seveda različnih sloganov in imen. Po svojih preferencah lahko izberete ekipo, npr. glede na svojo najljubšo barvo. Ekipa vas ne omejuje pri lovljenju različnih vrst Pokemonov. A pred izborom preverite zelo pomembno stvar: katera ekipa prevladuje na območju kjer živite in igrate igro?

pokemon-go-team-leaders

Zakaj je pomembna ekipa Pokemon GO?

Ekipe delujejo kot nekakšne ulične bande: zasedajo telovadnice kot svoje teritorije in se med sabo borijo za prevlado nad posameznimi telovadnicami. Če se borite v telovadnici, ki jo zaseda nasprotna ekipa, morate premagati vsakega igralca, ki telovadnico brani (od enega do sedem igralcev). Prav tako ekipe ne morete premagati zgolj enkrat: boriti se morate tako dolgo, da se ugled ekipe v telovadnici zmanjša na nič.
Če ste torej član ekipe, ki na vašem območju ni dominantna, bo težje napredovati. Člani zmagovalne ekipe v telovadnici lahko namreč vsakih 21 ur dobijo Poke kovance (Pokecoins) in Zvezdni prah (Star dust). Tudi če izberete ekipo, ki ni najštevilčnejša na območju, lahko vseeno najdete soigralce na družbenih omrežjih.

Kako torej poiskati soigralce iste ekipe? V današnjem svetu družbenih omrežij je to zelo enostavno. Preverite Facebook skupino Pokemon GO Slovenija, kjer je zbranih že več kot 1600 članov, ali skupini za Ljubljano oziroma Maribor. V pomoč vam je lahko tudi forum: http://pokemon-go.si/.
Pa uspešno pri lovu! 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here