Verjetno se je že prav vsak izmed nas znašel v takšni neprijetni situaciji: napišete pomemben email, pritisnete tipko »Pošlji«, nato pa se v isti sekundi zaveste, da ste naredili neumno napako.

Prenovljena aplikacija Gmail app za iOS ima končno možnost takšno napako odpraviti. Prvič po štirih letih je bila omenjena aplikacija deležna večjih sprememb in zdaj je po izgledu veliko bolj podobna svoji »sestri« za Android. Opcija za iskanje je zdaj še hitrejša, poleg tega pa sta dodani tudi nova giba s potegi v levo oz. desno za arhiviranje oz. brisanje emailov. Google je opcijo preklica pošiljanja za računalnike sicer dodal že pred več kot enim letom.

Če želite preklicati pošiljanje emaila, morate to storiti zelo hitro. Na voljo boste namreč imeli zgolj 5 sekund, pošiljanje pa prekličete s preprostim klikom na gumb »Undo«, ki se pojavi v spodnjem desnem kotu po tem, ko ste pritisnili tipko Pošlji.

Časovnega intervala se (zaenkrat) ne da nastaviti na daljše časovno obdobje, kot lahko to storite na računalniku; tam je mogoče nastaviti preklic do 30 s po pošiljanju.

Poleg aplikacije Gmail je nekaj lepotnih in funkcionalnih popravkov dobil tudi Googlov koledar, ki zdaj podpira funkcijo »Spotlight search«, tako da lahko enostavno brskate med dogodki in opomniki, brez da bi vam bilo za to potrebno odpreti samo aplikacijo.

Poleg gregorijanskega koledarja so dodali tudi možnost luninega, muslimanskega in hindujskega koledarja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here