Pred kratkim smo pisali o tem, da bo YouTube kmalu uvedel nov, plačljiv kanal brez oglasov in prejšnji torek so končno potrdili, da gre za storitev, imenovano YouTube Red. Zajemala bo vse YouTube storitve -YouTube Music, YouTube Gaming in YouTube Kids. Na voljo bo za uporabnike osebnih računalnikov ali Androida za 9.99$, za uporabnike iOSa pa za 12.99$ na mesec in sicer v ZDA od 28. oktobra naprej, 30 dni pa jo bo možno preizkušati brezplačno. Poleg predvajanja video vsebine brez predvajanja nadležnih oglasov bo omogočala shranjevanje video posnetkov in njihovo ponovno predvajanje tudi brez internetne povezave, končno bodo uporabniki mobilnih naprav dočakali predvajanje posnetkov v ozadju, poleg tega pa bo YouTube Red predvajal ekskluzivno vsebino YouTubovih superzvezdnikov, ki na brezplačnem kanalu ne bo dostopna.

YouTube zelo velik del dobička nameni ustvarjalcem vsebin, ki so plačani glede na čas, ki ga uporabniki skupno preživijo med gledanjem njihovega kanala. Forbes je letos prvič objavil tudi lestvico 10 najbolj profitnih kanalov na YouTubu, na kateri so se znašli video bloggerji z nadvse zanimivimi talenti. Prvo mesto na lestvici je zasedel 25-letni Šved Felix Kjellberg, bolje znan kot PewDiePie, ki je v preteklem letu z igranjem raznovrstnih računalniških igric in zabavnim komentiranjem med igro zaslužil več kot 10 milijonov ameriških dolarjev, njegov kanal pa ima več kot 40 milijonov naročnikov.

Enlarge

youtubebig-e1444769452953
Vir: forbes.com

Za uvrstitev na lestvico top 10 kanalov, ki so v preteklem letu zaslužili največ, so pred obdavčitvijo morali zaslužiti vsaj $2,5 mio, na njej pa sta se znašla tudi komični duet Smosh, brata Fine, ki snemata rekacije ljudi med gledanjem drugih Youtube posnetkov in Lindsey Stirling, ki med plesom igra še violino. Med osebami, ki so uspešno izkoristile svoj talent in k ogledu privabile dovolj ljudi, da jim je YouTube za to bil pripravljen plačati več miljonov, so se znašli še nekateri komiki, mojstrica ličenja in mojstrica peke slaščic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here