Evropski parlament je prejšnji teden odločil, da z junijem 2017 dokončno ukinejo stroške gostovanja mobilnih operaterjev v Evropski uniji in tako naredijo konec ogromnim računom, ki smo si jih lahko nakopali med nepazljivim telefoniranjem ali brskanjem po internetu v tujini. Mobilni operaterji tako ne bodo več smeli zaračunavati gostovanja svojih storitev, ampak bodo lahko računali samo telefonske klice, pošiljanje sporočil SMS in uporabo mobilnega interneta po domačem ceniku.

Na učinek te odločitve pa ne bomo rabili čakati skoraj 20 mesecev, ampak bodo prvi rezultati tu že spomladi naslednje leto. Prve omejitve glede cen bodo namreč stopile v veljavo že aprila 2016, ponudniki storitev pa bodo lahko zaračunavali maksimalno 5 centov več od redne cene domačega operaterja za odhodne klice in za 1MB prenosa podatkov in največ 2 centa več od redne cene za SMSe. Že aprila pa bodo popolnoma ukinili kakršnokoli dodatno zaračunavanje dohodnih klicev.

Potepanje po evropskih državah bo tako postalo še lažje in bolj prijetno, saj nas končno ne bo več skrbelo, da bi nas ob prihodu domov tam čakal račun za telefon z nekaj ničlami preveč.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here