Motoroli je uspelo rešiti enega največjih problemov sodobnih pametnih telefonov. Pred nekaj dnevi je predstavila prvi telefon z zaslonom ShatterShield, ki je popolnoma odporen na padce – Droid Turbo 2. Telefon je prišel na tržišče pod okriljem ameriškega operaterja Verizon, v preostalem delu sveta pa bo zaenkrat neuničljiv ekran na voljo na napravi Moto X Force.

Glavna odlika tega telefona bo zaslon, odporen na udarce, in to v pravem pomenu besede. Za razliko od raznih premazov, ki večinoma ščitijo pred praskami, bo ta zaslon lahko preživel tudi številne padce z velike višine na trdo podlago. Zaslon bo namesto iz stekla narejen iz 5 različnih slojev posebne vrste plastike, ki se ne zdrobi in ne poči. Motorola nam zanj zagotavlja 4-letno garancijo, ki pa je seveda ne boste mogli uveljavljati, če boste ob preizkušanju „neuničljivosti“ telefon namerno izpostavljali prevelikim silam. Prav tako ne bodo odgovarjali za morebitne poškodbe drugih delov telefona, ki bi lahko nastale ob padcu, saj kljub vzdržljivemu zaslonu telefon ne bo neobčutljiv na udarce.

Predsednik Motorole je potrdil, da nameravajo ta zaslon uporabljati pri novih telefonih, a zaradi cene le pri tistih iz višjega cenovnega razreda. A kot pravi znana reklama – za vse ostalo je tu Optishield – naše zaščitno steklo za telefon vrhunske kvalitete, ki bo poskrbelo za varnost vaših zaslonov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here