Kot kaže se bo polnjenje naših mobilnih naprav kmalu povsem spremenilo. Qualcomm je namreč razvil četrto generacijo super hitre tehnologije polnjenja Quick Charge 4, ki bo zagotovil do 5 dodatnih ur življenja baterije s samo 5-minutnim polnjenjem.

V prvi polovici leta 2017 naj bi se tehnologija lansirala na vodilnem procesorju Snapdragon 835. Ker je tehnologija vgrajena v Snapdragon, je ne bo mogoče enostavno kupiti, ampak bo potrebno preveriti, katere telefone poganja Snapdragon 835.

quick-charge-4

Življenjska doba baterije je že dolgo trn v peti mobilnih telefonov, sploh ker telefoni postajajo vedno večji in zmogljivejši. Hitro polnjenje zato postaja uporabnikom mobilnih telefonov vedno pomembnejše – po raziskavah namreč 61 % vseh lastnost uvršča na sam vrh pomembnih lastnosti pri telefonu.

Varnost na prvem mestu za razvijalce Quick Charge 4

Hitro polnjenje uporablja algoritem, ki mu Qualcomm pravi »Intelligent Negotiation for Optimum Voltage« (INOV), ki upravlja količino moči, ki jo vaša naprava potrebuje s polnilnimi kabli. Četrta generacija vključuje tudi upravljanje s pregrevanjem, ki zagotavlja, da se vaš telefon med polnjenjem ne pregreje – nihče ne želi ponoviti scenarija Note7.

Varnost je bila za razvijalce po Qualcommovih besedah najpomembnejši vidik – telefoni s Snapdragon 835 bodo tako imeli 3 nivoje zaščite za tok in napetost ter 4 nivoje proti pregrevanju. Tehnologija bo omogočila vzdrževanje temperature vašega telefona na 5 stopinjah manj kot predhodna.

quick-charge-4_1

Qualcomm Quick Charge 4 se ponaša z 20 % hitrejšim časom polnjenja v primerjavi s 30 % večjo učinkovitostjo baterije – to pomeni prihranek 2 do 3 minut za polnjenje in dodatna ura ali dve uporabe telefona pred dodatnim polnjenjem.

V podjetju se seveda ne nameravajo omejiti zgolj na mobilnike – po njihovem mnenju bo tehnologija uporabna tudi za polnjenje tablic, VR slušalk in dronov. Trenutno Quick Charge podpira več kot 600 milijonov naprav.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here