Samsung ve, kako ustvariti zanimanje in pričakovanje za novo napravo. In zanimanje za Galaxy Note 8 je izjemno tudi zaradi lanskega poraza z Note7. Že pred uradno predstavitvijo je krožilo ogromno namigovanj in govoric o morebitnih funkcionalnostih telefona, pa poglejmo katere so se izkazale za resnične.

Izgled telefona

Na prvi pogled je novi telefon s svojim brezkončnim zaslonom podoben malo večjemu Galaxyju S8+ z dodatkom druge kamere na zadnji strani in reže za pisalo S-pen. Telefon je precej velik (162.5 x 74.6 x 8.5 mm), kar je za Note serijo povsem običajno. Zadnjo stran telefona varuje steklo Corning Gorilla 5. Samsungu žal ni uspelo pravočasno implementirati tehnologije za umestitev senzorja na sprednjo stran zaslona, zato je senzor – kot pri Galaxyju S8 – ponovno nekoliko nerodno umeščen na zadnjo stran telefona, poleg leč fotoaparata.

note8

V naši ponudbi že najdete ovitke in etuije za Note 8!

Ekran Galaxja Note 8

Ekran novega telefona je po pričakovanjih ponovno brezkončen – razteza se od roba do roba, kot že pri nekaj telefonih doslej. Velikost ekrana je 6,3-inčev z 1440×2960 ločljivostjo, super AMOLED zaslonom in razmerjem 18.5:9. Note 8 ima privzeto ločljivost polno HD+, ki jo je v nastavitvah mogoče spremeniti na Quad HD+ (WQHD+).
s-pen-coloring

V Sloveniji žal brez modre različice

Že govorice so namigovale, da vse napovedane barve Galaxyja (Midnight Black, Maple Gold, Orchid Grey, Deep Sea Blue) ne bodo dostopne na vseh trgih, a vseeno smo upali, da bomo tokrat vendarle dobili modro različico telefona. Žal temu ne bo tako – V Sloveniji bodo na voljo zgolj črna in zlata različica.

design

Končno kamera z dvojno lečo

Samsung je dolgo obljubljal nadgradnjo kamere na njihovih telefonih in končno smo dobili dvojno kamero na Note 8: telefon ima dvojno 12 MP širokokotno lečo na zadnji strani. S kombiniranjem obeh lahko dosežemo dvojni optični zoom, obe kameri pa imata tudi optično stabilizacijo slike, ki zagotavljata jasne in lepe fotografije tudi ob tresenju telefona. Sprednja kamera ponuja zadovoljivih 8 MP. Širokokotna kamera z 1,4-mikrometrskimi piksli ujame več svetlobe, zato so fotografije tudi v temi kakovostne, ponuja pa tudi izostritev v živo in dvojni zajem.

galaxy-note8-camera_focus2

Varna baterija Galaxyja Note 8

Glede na več različnih problemov baterije pri Note7 ni presenetljivo, da Samsung pri bateriji tokrat ni hotel preveč tvegati. Čeprav bi lahko ponudili večjo kapaciteto baterije, so se govorice o “varnih” 3300 mAh izkazale za resnične. Baterija pa omogoča tudi hitro in brezžično polnjenje.

Procesor in kapaciteta

Note 8 v Ameriki poganja Snapdragon 835, v drugih regijah pa Exynos 8895. Namesto 4 GB smo dobili 6 GB RAM-a, kar omogoča, da imamo odprtih več aplikacij hkrati – to je za Note, ki je namenjen multitaskanju še posebej priročno. Telefon je na voljo v dveh velikostih prostora za shranjevanje: 64 in 128 GB, z mikro SD kartico pa ga je mogoče razširiti na 256 GB.

dscf7458-1220x813

Druge funkcije Galaxyja Note 8

IRIS skener očesne šarenice je luč sveta ugledal že na Note 7, a zaradi zapletov zares zaživel šele na Galaxyju S8. Ni torej presenetljivo, da smo ta unikaten varnostni ukrep dobili tudi na Note 8. Telefon je mogoče biometrično odkleniti tudi s prepoznavo obraza ali bralnikom prstnih odtisov.

galaxy-note8_lock-screen
Vodoodpornost je še ena funkcija, ki jo uporabniki pri telefonih tega cenovnega razreda že jemljejo za samoumevno: tudi tokrat smo dobili IP68. Telefon se lahko pohvali še z Bixby asistentom in dvema SIM karticama (možnost preklapljanja med osebno in službeno številko).

Več o specifikacijah telefona si lahko preberete na Samsungovi spletni strani.

https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f570580%2f45658003-c040-4f83-861f-f39a937a6893

In cena?

Več funkcij stane več, zato ni presenetljivo, da je priporočena maloprodajna cena 999 €. Za ves luksuz, ki ga telefon ponuja, bo potrebno torej kar precej globoko seči v žep.

Vas je novi Note 8 navdušil in ga boste kupili? Ne pozabite na zaščito: ovitke, etuije in zaščito zaslona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here