Novi telefoni se vsako leto pojavijo v dveh valih. V spomladanskem obdobju nas po navadi razveseljujejo Androidni presežki, medtem ko jeseni kraljuje iPhone. A tudi v času, ko se poletje poslavlja, največji proizvajalci Androidnih telefonov ne počivajo. Tudi letošnjo jesen ne bo drugače. Poglejmo si, kateri so najbolj težko pričakovani telefoni, ki jih bomo videli v prihajajočih mesecih.

9. Xiaomi Mi Mix 2

Telefon bodo razkrili 12. septembra, šlo pa naj bi za ogromen telefon s še večjim zaslonom in kar se da majhnimi robovi. Do uradne najave je tudi njegov izgled uganka, verjetno pa bo precej podoben svojemu predhodniku. Zadnja stranica bo keramična, na vrhu pa bosta dva okrogla izreza, eden za kamero, drugi pa za prstni odtis. Imel bo dvojni zvočnik, za polnjenje pa bo najverjetneje uporabljal priključek USB-c. Morda celo dobimo prvi kitajski telefon, ki bo popolnoma brez fizičnih gumbov. Zanj bo potrebno odšteti okrog 775 €.

mi-mix-2

8. Sony Xperia XZ1

V četrtek bo potekala Sonyeva konferenca, kjer upamo na predstavitev vsaj enega novega premium telefona. Namiguje se, da bo to prvi telefon z zaslonom Quad-HD, popolnoma brez robov. Poleg 6-inčnega zaslona bo telefon imel procesor Snapdragon 835, 4 GB RAM-a in 32 GB pomnilnika. Cena bo verjetno podobna, kot pri telefonu Xperia XZ Premium, za katerega znaša 739 €, to pa pomeni, da bo šlo za še en telefon v rangu iPhona 7 in Galaxya S8.

sony-xperia-xz1

7. Nokia 8

Nokia je končno oznanila svoj prestižni telefon Nokia 8, ki bo tekmoval z novim Note 8 in iPhone 8, v prodajo pa prihaja na začetku septembra. Evropska cena zanj bo 599 €. Specifikacije so zelo podobne ostalim Androidnim telefonom, ki smo jih (in jih še bomo) videli letos. Procesor Snapdragon 835, 4 GB RAM-a, 64 GB pomnilnika. Imela bo tudi dvojno kamero znamke Carl-Zeiss s 13 MP in 13 MP sprednjo kamero. Po čem se bo telefon razlikoval od ostalih? Nokia se neutrudno posveča vsakdanji uporabniški izkušnji, ima premium dizajn in kakovostno izdelavo, poleg tega pa uporablja najbolj izčiščeno verzijo Androida, ki je uporabnikom zelo prijazna za uporabo.

nokia-8-7

6. Google Pixel 2

Nov Googlov telefon naj bi bil vodoodporen, izboljšana kamera pa naj bi se odlično odrezala v slabših svetlobnih pogojih. Imel naj bi tudi ukrivljen zaslon, ponovno pa naj bi bila poleg običajne na voljo tudi večja, XL različica. Novi Pixel 2 bo prvi telefon z operacijskim sistemom Android Oreo, na voljo pa bo konec septembra ali v začetku oktobra. Tudi cena bo verjetno podobna kot do sedaj, pri nas ga lahko dobite za približno 630 €.

pixel-2

5. Essential Phone

Andy Rubin je pred 9 leti ustvaril operacijski sistem Android, zdaj pa je našel nov izziv. Odločil se je ustvariti enega najbolj razburljivih Androidnih telefonov ta hip. Njegove specifikacije so odlične. Vsi telefoni bodo imeli 128 GB pomnilnika, 4 GB RAM-a, procesor Snapdragon 835 in dvojno kamero s 13 MP. Poleg tega je telefon kompatibilen tudi s 360º kamero, ki jo je moč pritrditi nanj. Odzivnost je odlična, prav tako tudi življenjska doba baterije. Cena bo podobna kot za Google Pixel, okrog 630 €, pričakujemo pa ga lahko zelo kmalu.

essential-ph1

4. Samsung Galaxy S8 mini

Pri Samsungu nismo videli mini različice njihovega premium telefona že od leta 2014, ko so jo zaradi popularnosti telefona Galaxy S5 dodali glavni liniji telefonov. Zdaj, ko sta telefona S8 in S8+ še večja, pa ostaja vedno večji delež nezadovoljnih uporabnikov, ki si želijo majhnega, a zmogljivega telefona. Če bo Galaxy S8 Mini res ugledal luč sveta, naj bi imel zaslon velikosti 5,3 inča, zaradi zakrivljenih robov pa naj bi bil telefon prav zares majcen. Poganjal naj bi ga procesor Snapdragon 840, imel bi 4 GB RAM-a in 32 GB pomnilnika. Zaenkrat se o njegovem izidu še vedno ugiba.

s8-mini

3. Huawei Mate 10

Da oktobra dobimo novi telefon Mate 10, ni več skrivnost. Imel bo dvojno kamero, ki bo (podobno kot na Mate 9) postavljena navpično. Procesor bo Kirin 970, tudi ta telefon pa bo imel zaslon v razmerju 2:1, ki so ga pri Huaweiju poimenovali EntireView, segal pa bo od roba do roba.

mate-10

2. Samsung Galaxy Note 8

Samsung je 23. avgusta uradno razkril, da s serijo Note še niso opravili. Novi Galaxy Note 8 je že dolge mesece tarča številnih govoric in ugibanj, ves svet pa medtem na trnih pričakuje njegov izid. Vsi se želijo na lastne oči prepričati, da si Samsung ne bo ponovno dovolil takšnega spodrsljaja, kot so si ga privoščili lansko leto z modelom Note 7, pri katerem je zaradi težav z baterijo več kot v 50 primerih prišlo do eksplozije telefona in celo poškodb. Podrobnejše specifikacije telefona lahko preberete v našem zadnjem blogu, na voljo pa bo od 15. septembra naprej za vrtoglavo ceno 950 €.

note-8

1. Apple iPhone 8

Tudi o novem iPhonu nova razkritja prihajajo kot po tekočem traku. Mnenje, ki se je najbolj uveljavilo v zadnjem času, je, da jeseni dobimo tri nove telefone – iPhone 7S in 7S Plus ter novi iPhone 8, ki bo prava zver med telefoni. Šlo naj bi za telefon iz kombinacije stekla ter kovine, ki bo na sprednji strani imel ogromen zaslon brez robov, gumb za prstni odtis pa naj bi bil skrit pod steklo. Ostale novosti naj bi vključevale tudi čitalec očesne šarenice, prepoznavanje obraza in morda celo prvič tudi brezžično polnjenje. Z Applovim procesorjem A11 naj bi bil izjemno hiter in zato ne dvomimo, da bo verjetno požel največ navdušenja v letošnjem letu. Tudi zanj bo prvič potrebno odšteti skoraj 1000 € in kmalu bomo videli, ali bo zares upravičil grozljivo visoko ceno.

iphone-8

S tem smo zaključili našo lestvico 9 najbolj pričakovanih telefonov.

Kateri je tvoj najljubši in ali nameravaš tudi sami postati ponosni lastnik katerega izmed njih?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here