Pripravili smo seznam telefonov, ki bodo ugledali luč sveta v letu 2018. Če počasi razmišljate o menjavi vašega trenutnega telefona, vam spodnji seznam lahko olajša odločitev pri izbiri novega telefona.

Google Pixel 3

Oktobra 2018 naj bi dobili kar tri nove Google Pixel telefone, eden izmed njih naj bi celo tekmoval z iPhonom X. Telefone z razvojnimi imeni Crosshatch, Albacore in Blueline bo verjetno poganjal Android 9.0 P in Snapdragonov 845 procesor.

Huawei P11

Že februarja naj bi Huawei predstavil naslednika P10, trenutno vodilnega telefona podjetja, Huawei P11. Tako kot Mate 10 naj bi tudi P11 dobil čip Kirin 970, ki naj bi imel po Huawejevih navedbah kar 25-krat boljšo CPU učinkovitost in 50-krat boljšo energijsko učinkovitost. Ugibanja o telefonu namigujejo, da bo tudi P11 brez priključka za slušalke.

wzkd8nzxexsrybdgwic8v4-650-80

LG G7

LG naj bi predstavil telefon G7 že na januarskem CES-u, kar bi podjetju omogočilo dober začetek pred tekmeci. Govorice o telefonu izpostavljajo dejsvo, da LG dela s Qualcommom, zato naj bi LG G7 prvi telefon s Snapdragonovim procesorjem 845.

lg-g7

Microsoft Surface

Govorice o telefonu Microsof Surface so se pojavile že več kot pred dvema letoma. Pred kratkim je podjetje vložilo nove patente za upogljivo mobilno napravo, kar je ponovno obudilo govorice o možnosti telefona Microsoft Surface. Seveda so vse zgolj ugibanja, četudi pa ne bomo dobili novega telefona, je možno, da bo podjetje upogljiv zaslon preizkusilo na tablici.

Nokia 9

Nokia 9 naj bi bila izboljšana različica telefona Nokia 8 z večjim, 5,7-palčnim zaslonom in zaslonom razmerja 18:9. Telefon naj bi imel tudi dodatna 2 GB RAM-a, 12 MP dvojno kamero in Bothie fotografije, ki kombinirajo slike sprednje in zadnje kamere. Verjetno bo Nokia 9 obdržala 360-stopinjsko snemanje zvoka, ki smo ga videli že na Nokii 8, poganjal pa jo bo Qualcommov Snapdragon 835.

dgmngvipcb7mkgh7zomsgf-970-80

Samsung Galaxy S9 in Galaxy S9+

Gre seveda za največja in najboljša Android telefona, ki ju bomo videli v letu 2018. Novost obeh modelov bo po vsej verjetnosti 7nm Snapdragon 845 ali 8nm Exynos 9810 procesor. Po pričakovanjih bo precej izboljšana učinkovitost telefonov, Samsung pa bo verjetno končno presegel 4 GB RAM-a, ki smo jih videli pri prejšnjih modelih. Dizajn telefona bo po vseh verjetnosti ostal precej podoben, upamo pa, da tudi cena.

Samsung Galaxy S9 Mini

Pričakovali smo že S8 Mini, ob približevanju datuma lansiranja Galaxyja S9, pa se zdi verjetneje, da bo Samsung predstavil tudi S9 Mini. O telefonu je doslej znanega zelo malo. Eden izmed virov meni, da naj bi Samsung delal na 5-palčnem neskončnem zaslonu, a povsem možno je, da bomo ta zaslon videli na telefonih A serije.

Samsung Galaxy X

Če gre verjeti govoricam, naj bi letos končno ugledal luč sveta telefon z upogljivim zaslonom. Galaxy Note X naj bi bil pametni telefon z dvojnim zaslonom, ki se zloži v 7-palčno tablico (med govoricami se je pojavil tudi podatek 8-palčne tablice).

iPhone X Plus

Potem, ko je Apple 2017 lansiral tri telefone – poleg iPhona 8 in 8 Plus še iPhone X, analitiki menijo, da bo podjetje taktiko ponovilo tudi letos. Telefoni naj bi bili posodobljena različica iPhona X: eden naj bi imel 5,8-palični OLED zaslon s 458 piksli, »Plus« različica naj bi imela 6,5-palični zaslon in 500 ppi zaslon, tretji iPhone pa naj bi imel 6,1-palični zaslon in 330 ppi. Slednji naj bi bil tudi cenejši.

Sony Xperia XZ1 Premium

Na februarskem kongresu mobilne telefonije naj bi Sony predstavil premium različico Sony Xperie XZ1, telefon XZ1S in tablico. O telefonih vemo zelo malo, različni viri pa izdajajo tudi različne informacije o specifikacijah telefonov.

Xiaomi Mi Mix 3

Do dneva lansiranja je še precej časa (verjetno v oktobru 2018), a v javnost so že pricurljale domnevne fotografije nove naprave. Telefon naj bi imel navpično dvojno kamero in senzor prstnih odtisov na zadnji strani telefona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here