Google vsako leto izda seznam najboljših aplikacij leta in pred kratkim so izdali seznam za leto 2017, ki bo verjetno marsikoga presenetil. Letos je Google namreč na seznam uvrstil tako najljubše nove aplikacije, kot tudi najbolj popularne nove aplikacije, torej ne šteje zgolj število prenosov posamezne aplikacije.

Seznam je tako poln novih aplikacij, ki so se pojavile v Play Storu in jih številni Android uporabniki verjetno ne poznajo. Na seznam TOP 5 najbolj popularnih novih aplikacij so se tako uvrstile:

Photo Editor – Beauty Camera & Photo Filters
What The Forecast?!!
Boomerang
TopBuzz Video: Viral Videos, Funny GIFs &TV shows
Yarn – Chat Fiction

Poleg seznama najbolj priljubljenih, je Google pripravil še listo najljubših novih aplikacij, ki morda nimajo največ prenosov, so jih pa izbrali uredniki podjetja kot izstopajoče v različnih kategorijah.

Na vrhu seznama je aplikacija za pomoč pri domači nalogi Socratic, ki s pomočjo umetne inteligence vodi učence skozi matematične in druge naravoslovne domače naloge. Učenci lahko z aplikacijo preprosto posnamejo fotografijo naloge, pri kateri potrebujejo pomoč in aplikacija ponudi korake do rešitve naloge. Prednost aplikacije je tudi, da je opremljena z izobraževalnimi video vsebinami, učenci pa lahko za pomoč vprašajo tudi sošolce.

socratic-iphone-main

Še nekaj drugih aplikacij, ki jim je Google podelil nagrado:

• PicsArt Animator: Gif & Video (Najbolj zabavna)
• Litsy (Najbolj socialna)
• Simple Habit Meditation (Najboljši dnevni pomočnik)
• Qapital (Najbolj inovativna)
• 123 Numbers (Najboljša za otroke)

Druge nagrade si lahko pogledate na povezavi.

Se strinjate z izborom?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here