Postati fit je zaradi številnih tehnoloških pripomočkov zdaj lažje kot kadarkoli prej. Športne ure, merilci srčnega utripa in senzorji aktivnosti – vsi ti pripomočki so vam lahko v pomoč pri izgubljanju odvečnih kilogramov in vzdrževanju telesne pripravljenosti. Vaše delo zaradi njih sicer ne bo nič lažje, bo pa bolj zabavno in stimulativno.

Tu je nekaj nasvetov, kako tehnološke pripomočke čim bolje izkoristiti za doseganje maksimalnih rezultatov – vse športne dodatke za vaš telefon pa najdete TUKAJ.

Enlarge

wahoo-tickr-run-best-heart-rate-monitors-1419852180-txfx-column-width-inline-1420142370-u5Mr-full-width-inline
Vir: wareable.com

1. Izberite prave pripomočke zase

Na trgu obstaja široka ponudba športnih dodatkov in vaš cilj je izbrati takšnega, ki vam bo kar najbolj ustrezal. Senzorji aktivnosti ponavadi od vas zahtevajo, da jih za najboljše rezultate nosite 24/7, zato je treba poskrbeti, da se pametna ura ali pametna zapestnica ujema z vašim stilom, da je lahka in nemoteča ter jo boste z veseljem nosili. Vse to združuje Xiaomi Mi Band 2, najboljši senzor aktivnosti prejšnjega leta – mehka bluetooth povezljiva zapestnica, ki vam prek brezplačne mobilne aplikacije Mi Fit beleži in grafično prikazuje fizično dejavnost. Bolj zahtevni uporabniki lahko posežete po pametni uri, s katero lahko poleg spremljanja športnega napredka tudi kličete svoje prijatelje, prebirate sms sporočila in predvajate glasbo. Obstaja pa tudi veliko aplikacij, ki sledijo vašemu napredku, vendar pa za to potrebujete svoj mobilni telefon tudi med vadbo – s športnim trakom ga imate lahko vedno pri sebi.

2. Povežite svoje aplikacije

Če ste športni navdušenec, potem obstaja velika verjetnost, da ste že pred nakupom pametne zapestnice uporabljali katero izmed športnih aplikacij kot so MyFitnessPal, Runtastic, Endomondo ali Nike+. Pametno je, da te aplikacije med seboj povežete. Tako bodo vsi podatki ustvarili celostno podobo o vas in vašem gibanju ter vnosu in porabi kalorij. Večina aplikacij je dobro povezljivih, poleg tega pa lahko za večjo količino podatkov, zbranih na enem mestu, uporabite tudi Apple Health ali Google Fit.

3. Personalizirajte podatke

Pri senzorjih aktivnosti je pomembno, da vnesete točne podatke o višini, teži, starosti in spolu. Ti podatki bodo pomagali pri izračunu porabljenih kalorij, časa za regeneracijo, stopnje dehidracije itd. Ponavadi jih najdete na profilu pripadajoče aplikacije. Ročnemu vnašanju podatkov se lahko izognete z uporabo pametne bluetooth digitalne tehtnice Xiaomi Mi, ki samodejno zazna in prek bluetootha posodobi podatke o vaši telesni teži, indeksu telesne mase in fizični pripravljenosti.

Te zanima seznam najbolj iskanih dodatkov za pametno vadbo v zadnjih 2 mesecih? Preglej zmagovalce

4. Uživajte v glasbi

Poleg dodatne motivacije vam bo zaradi glasbe čas med vadbo hitreje mineval. Med poslušanjem najljubših pesmi boste bolj aktivni in imeli več energije, pa tudi kasneje se boste utrudili. Z izbiro prave glasbe ne boste imel problemov, lahko pa problem predstavlja izbira pravih slušalk. Izbrati morate zanesljive slušalke, ki vas med vadbo ne bodo motile in izpadale iz ušes, temu namenjene so športne slušalke, ki nudijo čvrst oprijem med treningom in udobno dolgotrajno uporabo.

Enlarge

nike-plus-gym-treadmill-male-eq-1420142276-bALU-full-width-inline
Vir: wareable.com

5. Trik za iskanje signala

Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste – pripravljeni na trening – pred vhodnimi vrati čakali, da vaš senzor aktivnosti ali pametna ura najde GPS signal. Nadležno čakanje lahko odpravite s preprostim trikom – nekaj minut pred začetkom treninga položite svojo napravo na okensko polico in ko boste pripravljeni, lahko s treningom začnete brez dodatnega čakanja na signal.

Enlarge

fitnesstips1-1420142428-sgQD-full-width-inline
Vir: wareable.com

Redna vadba ima torej mnogo pozitivnih učinkov na naše telo in misli, a nam vseeno velikokrat zmanjka časa ali motivacije zanjo. Z uporabo športnih pripomočkov lahko vadbo popestrimo, jo naredimo bolj zabavno in imamo boljši pregled nad našimi rezultati. Ker bi tudi Mr. Gizzmo moral bolje skrbeti za svojo kondicijo, smo do konca tedna znižali cene vsem športnim pripomočkom, ki jih potrebujete za “pametno” treniranje.

Preveri, kaj ti priporoča Mr. Gizzmo!
Poišči svoje dodatke za šport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here