Samsung Galaxy S9 je izboljšana različica Galaxyja S8; kot so namigovale že govorice, nov telefon ne prinaša pretirano velikih novosti.

Zaslon

Zaslon Galaxyja S9 meri 5,8 inčev na osnovni različici in 6,2 inčev na Galaxju S9+. Oba telefona imata ukrivljen neskončen zaslon z razmerjem 18,5:9, Quad HD+ resolucijo in Super AMOLED tehnologijo. Zaslon deluje nekoliko svetlejši od zaslona Galaxyja S8.

Povezljivost in headphone jack

S9 ima odlično povezljivost: Bluetooth 5.0, NFC, GPS, USB-C in priključek za slušalke. Na žalost telefon nima Quad DC (kot npr. LG V30), a je Samsung izboljšal zvok z zvočniki.

29mjjqyonnjj32v4sxvtfi-650-80
Položaj senzorja za prstne odtise je prestavljen na priročnejšo lokacijo. Seveda bi raje videli, da bi bil senzor vgrajen na sprednji strani telefona, a na to bomo morali še počakati.
Samsung ni specifično omenil, da je IRIS skener izboljšan, so pa predstavili novo inteligentno možnost skeniranja, ki kombinira IRIS in obrazno prepoznavo.

Kamera

Kot je Samsung napovedoval že v napovedniku za nov telefon, je kamera največja izboljšava Galaxyja S9. Kamera navdušuje s »prilagajanjem kot človeško oko«; preklapljala bo lahko med zaslonkama f/1.5 in f/2.4, glede na svetlobne razmere fotografiranja. Izboljšana naj bi bila tudi hitrost kamere, posnetki pa naj bi bili tišji.
Pravilne so bile tudi govorice o super počasnem snemanju 960 fps (0,2 sekundi v realnem življenju bi se lahko raztegnili na 6 s v videu).

Samsung je prav tako olajšal pričetek takšnega snemanja. Novost so tudi AR Emojiji, podobni iPhonovim Animojijem – posnamete lahko svojo sliko in S9 bo ustvaril emoji, ki izgleda kot vi. Telefon ima avtomatsko generiranih 18 animiranih gifov, ustvarite pa lahko tudi povsem svoje (in nato tudi pošljete komerkoli, ne le uporabnikom S9).

75bajbrbx3zhinracrilo5-650-80

Verjetno ena najboljših pridobitev novega telefona je funkcija takojšnjega prevajanja s pomočjo vklopa pametnega pomočnika Bixby. Vsekakor zelo uporabno na potovanjih.

Izgled telefona

Že na prvi pogled je očitno, da je Galaxy S9 bolj kot povsem novi telefon, izboljšana različica S8. S skoraj identičnim dizajnom je na prvi pogled težko ugotoviti, kateri telefon je kateri, posebej s sprednje strani. Naprava je nekoliko manjša kot S8, a nekoliko debelejša (8,5 mm) in težja (163 g), a nič od tega ni zares opazno.

s9-uzivo
Na zadnji strani je sprememba nekoliko bolj očitna, saj ima senzor za prstne odtise spremenjeno pozicijo pod kamero. Ne le, da nova pozicija zgleda lepše, senzor je tukaj tudi veliko lažje doseči.
Splošni izgled in občutek je enak kot pri Galaxyju S8 z elegantno kombinacijo stekla in kovine.

Trenutno so napravo predstavili v treh barvah: Midnigt Black, Coral Blue in Lilac Purple. Kar nekaj govoric je omenjalo barvo Orchid Grey – morda bomo to različico videli kasneje.

Notranje specifikacije

Galaxy S9 je opremljen z osemjedrnim čipom Exynos 8910 oziroma Qualcommovim Snapdragon 845. Tako kot pri Galaxyju S8, ima tudi njegov naslednik 4 GB RAM-a (6 GB pri S9+) in 64 GB notranjega pomnilnika Če vam slednje ne zadošča, lahko kupite tudi različico z 256 GB, z mikro SD kartico pa lahko prostor razširite do 400 GB.

Baterija

3000 mAh je za mnoge veliko razočaranje. Ne glede na kapaciteto baterije pa naj bi nov čip pripomogel k veliko večji učinkovitosti baterije, ki naj bi tako držala dlje.

Cena

Za telefon že lahko oddate prednaročilo in ga tako prejmete teden dni pred drugimi; 9. marca. Priporočena maloprodajna cena Galaxyja S9 je 749 €, za večjo različico, Galaxy S9+ pa boste odšteli 849 €.

Lastnosti
Operacijski sistemAndroid 8.1 (Oreo)
ProcesorExynos 9810 Octa
Zaslon6.4-inčni Super AMOLED zaslon z resolucijo 1440 x 2960 pixlov in 516 ppi
RAM6 GB / 8 GB
Pomnilnik128 GB / 512 GB (možnost razširitve z microSD kartico do 512 GB)
Kameradvojna 12 MP zadnja kamera / 8 MP sprednja kamera
Baterija4000 mAh
Velikost161.9 x 76.4 x 8.8 mm
Teža201 g

V naši ponudbi lahko že najdete dodatno opremo za Galaxy S9: ovitki, etuiji, zaščita zaslona ter kabli, polnilci in ostala oprema. Preverite tudi ponudbo ovitkov, etuijev, kablov in polnilcev ter zaščite zaslona za Galaxy S9+.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here