Po mesecih tišine, ki so od lanskega oktobra sledili odpoklicu eksplozivnih telefonov Note7, so pri Samsungu končno pripravili poročilo o vzroku za težave z baterijo, zaradi katerega se je naprava pregrevala in v nekaterih primerih celo eksplodirala.

Podjetje je sprožilo dolgotrajno in obsežno raziskavo, v kateri so ugotovili, da sta se pojavili dve ločeni težavi pri dveh različnih dobaviteljih baterij.

Najprej se je pojavil problem pri originalnih proizvajalcih (podjetje Samsung SDI), saj so pustili premalo prostora med zaščitnim ovojem baterije in njeno notranjostjo, zaradi izredno majhne debeline telefona pa je bil na zgornji desni kot baterije prevelik, kar je povzročilo pregrevanje in kratek stik.

Nato pa je bil problem še pri nadomestnih baterijah podjetja Amperex Technology Limited, kjer je ponekod manjkal izolirni trak, nekatere baterije pa so imele v notranjosti ostre izbokline, ki so poškodovale pretanko vmesno plast med anodami in katodami.

Rezultate so objavili po testih na 200 000 napravah in 30 000 baterijah, teste pa so opravljali v posebnih prostorih, ki so jih zgradili zgolj za ta namen.

Samsung je odgovore ponudil na nedeljski konferenci v Južni Koreji, niso pa pojasnili, kakšne varnostne postopke so imeli pred izdajo telefona. So pa obljubili, da so na podlagi rezultatov raziskave popolnoma prenovili varnostne postopke za telefone, ki prihajajo.

Note7 Explosion
Vir: Samsung

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here