Snapchat je predstavil novo funkcijo v svoji aplikaciji – Snapchat zemljevid!

Novost naj bi služila predvsem temu, da lahko vidite, kateri prijatelji oz. snapchaterji so v vaši okolici. Na tak način bi se lahko še lažje družili in tudi spremljali, kje se drugi potepajo. Poleg tega so zdaj na mapi vidne tudi nekatere javne zgodbe oz. Storyi, kar je še posebej uporabno pri večjih dogodkih, koncertih in na festivalih. Na mapi se enostavno premaknete do želene lokacije, tam pa se vam prikažejo vse zgodbe, ki so jih uporabniki delili z dogodka.

Na srečo se lahko vsak uporabnik sam odloči, ali želi svojo lokacijo deliti ter s kom. Nastavite lahko širšo javnost, svoje prijatelje ali pa sami izberete le nekaj oseb, ki vas bodo potem videle na svoji mapi.

Do mape dostopate tako, da na kameri s prsti potegnete skupaj – kot če bi želeli sliko oddaljiti. Ko se pojavite na mapi, imate v zgornjem desnem kotu ikono koleščka in duhca – s klikom nanjo lahko izberete svoje nastavitve zasebnosti.

Na mapi se pojavijo tudi modri in rdeči krogi, ki ponazarjajo dolžino javnih zgodb s te lokacije. Če je krog moder in skoraj prozoren, to pomeni, da je zgodba zelo kratka. Bolj kot so krogi rdeči in večji, več zgodb so uporabniki delili s te lokacije.

snapchat-snapmap-update-twitter-reactions-fb8__700-png

Uporaba zemljevidov morda zveni zabavna, a je žal lahko tudi nevarna. Vidnost širši javnosti vsekakor odsvetujemo – če resnično morate deliti lokacijo, to vedno storite le s svojimi prijatelji. Najbolj varno je, če sami izberete osebe, s katerimi ste si resnično blizu in le njim zaupate, da vas lahko poiščejo na svojem zemljevidu. Seveda pa ste najbolj varni, če izberete »Ghost mode« ali skriti način – kdor vas resnično želi najti, vas lahko o lokaciji povpraša.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here