Epska klasika Vojna zvezd že skoraj štiri desetletja buri našo domišljijo in počasi se bliža premiera sedmega filma z naslovom The Force Awakens, navdušenje pri zvestih oboževalcih pa hitro raste. Zahvaljujoč napredni tehnologiji pa bo zdaj možno, da delček Vojne zvezd prinesete v svoj dom v obliki simpatičnega robotka Sphero BB-8, ki ga je bilo zaenkrat mogoče opaziti v trailerjih novega filma.

ztmltaccrs57cyimizok

Izkoristi posebni božični popust in odkrivaj nove galaksije s svojim robotom BB-8! Klikni tukaj!

Sphero je predstavil malega robota BB-8, ki bo razvijal čisto svojo osebnost, ta pa se bo skozi interakcijo prilagajala vaši. Robotka, ki bo imel približno 8cm premera, se bo usmerjalo z mobilno aplikacijo, s katero se bo povezal preko bluetootha. Poleg daljinskega vodenja mu boste lahko vnaprej določili pot premikanja, robotek bo lahko tudi brez vodenja samostojno raziskoval vaš dom, odzival pa se bo tudi na vaš glas.

bb8-charger-1_1024x1024

Tudi aplikacija bo tako napredna kot robot sam. Vsebuje vse elemente iz Vojne Zvezd – grafike, animacije in zvoke, nad čemer bodo vsi ljubitelji seveda navdušeni. Aplikacija je lepo oblikovana, odzivna in presenetljivo lahka za uporabo tudi brez nadležnih tutorialov (čeprav so le-ti seveda tudi na voljo).

Robotek sicer ne bo opremljen s senzorji, zato se bo med samostojnim raziskovanjem sprva zaletaval v predmete, ki mu bodo prišli na pot, a zaradi trpežnega ohišja naj vas to ne skrbi. Sčasoma pa si bo ustvaril nekakšen zemljevid prostora in si zapomnil, kje se nahajajo objekti, ki se jim mora izogniti. Aplikacija vam bo med njegovim raziskovanjem pokazala hitrost premikanja, razdaljo in pot, ki jo je BB-8 med samostojnim potepanjem opravil. Čeprav mu zaletavanje ne bo škodovalo, pa znajo biti padci problematični. Zaradi odsotnosti senzorjev to pomeni, da se bo robotek ob nepazljivosti lahko zapeljal po stopnicah navzdol ali pa lahko pade z mize, in kljub temu, da je izdelan iz trpežne plastike, ni neuničljiv.

ztmltaccrs57cyimizok

Vsak pravi robot iz Vojne zvezd pa mora seveda znati posredovati tudi hologramska sporočila, ki jih boste s svojim telefonom ali tablico lahko posneli, nato pa boste napravo obrnili proti robotu in aplikacija bo poskrbela, da se bo vaše sporočilo navidezno projeciralo iz glave majhnega robota.

ztmltaccrs57cyimizok

Vrhunsko dodelane najmanjše podrobnosti pri embalaži, brezhibnemu ohišju in odlični aplikaciji nam dajejo občutek, da gre za več kot samo drago igračo, gre za resnično dragocen zbirateljski kos pravih ljubiteljev Vojne zvezd. In kljub temu, da obožujemo njegovega večjega brata R2-D2, nam je mali BB-8 ukradel srce.

Če torej iščete popolno darilo zase ali za svoje bližnje, lahko letos presenetite z nečim, kar bo zadelo v polno. Popolnoma unikaten družabnik bo navdušil vsakogar, ki nestrpno pričakuje 18. december in s tem izid novega filma te kultne vesoljske pustolovščine iz galaksije daleč, daleč stran. Mr. Gizzmo je namreč edini v Sloveniji, ki že ima svojega robotskega spremljevalca, zdaj pa je pravi čas, da Sphero BB-8 začne delati družbo tudi ostalim. V naši spletni trgovini lahko izberete svojega robota BB-8, s katerim lahko prebudite otroka v sebi in skupaj odkrivate nove galaksije.

Tudi ti želiš najboljše božično darilo za Star Wars fane? Izkoristi božični popust!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here