Baterija, ki zdrži dlje od enega dneva, je še vedno znanstvena fantastika za večino uporabnikov pametnih telefonov, a znanstvena fantastika postaja resničnost s prihodom baterije, ki se do polovice napolni v samo 5min.

Kitajsko podjetje Huawei je namreč ustvarilo litij-ionsko baterijo, ki se polni kar 10x hitreje od običajnih baterij. Manjša, 600mAh baterija se napolni do 68 % v zgolj dveh minutah, večja s 3.000mAh pa v petih minutah do 48 %. Za primerjavo – nov Applov mobilnik iPhone 6s ima baterijo velikosti 1,715mAh, ki za polnjenje potrebuje skoraj 3h. Predstavljajte si, da boste lahko svoje mobilnike kmalu v celoti napolnili v samo 10 minutah.

Verjetno bo minilo še nekaj časa, preden bodo nove, zmogljive baterije prišle v uporabo, saj so v predstavitvenem videu prikazali polnjenje baterije v samostojnem polnilcu, a pri Huaweiu upajo, da jo bodo že v bližnji prihodnosti lahko polnili na standardni način brez zamudnega jemanja baterije iz telefona. Izgleda, da se dnevi konstantnih problemov s praznimi baterijami končno počasi iztekajo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here