Home Na testu Spigen Ultra Hybrid za S6 Edge

[TEST] Spigen Ultra Hybrid za S6 Edge

Spigen je poznavalcem dodatkov za mobilne naprave poznano ime. Od leta 2004, ko je bilo ameriško podjetje ustanovljeno pa do danes, so veliko pridobili na prepoznavnosti, zlasti med ljubitelji premium dodatkov za elektronske naprave. Najbolj so poznani po zaščitnih ovitkih in zaščitah za zaslone, ponujajo pa tudi nekatere druge dodatke, kot so polnilci, stojala …

Kot za vse ostale telefone najvišjega razreda, Spigen tudi za Samsungovega posebneža imenovanega S6 Edge ponuja svojo premium zaščito v več izvedenkah. Tokrat sem imel možnost preizkusiti njihov ovitek Ultra Hybrid.

Ovitek dobimo zapakiran v plastični embalaži, ki jo je, kot smo tega vajeni, brez pripomočkov nemogoče odpreti. Poleg samega ovitka je v paketu še nalepka, ki jo namestimo na zadnjo stran telefona. Le-ta preprečuje, da bi med ovitkom in stekleno površino nastali madeži. Ti madeži zaradi izbire stekla za zadnjo stranico s strani Samsunga čez čas radi nastanejo in vse skupaj izgleda neestetsko.

Že ob prvem rokovanju z ovitkom opazimo, da gre za kvaliteten produkt. Ni nikakršnega zvijanja in ovijanja, kot smo tega vajeni pri poceni kitajskih proizvodih. Zadnja stranica je narejena iz trdnega in prozornega polikarbonata, okvir pa je narejen iz mehkega TPU materiala. Na robovih okvirja je še dodatna zaščita z zračnim mehurčkom v primeru, da telefon pade ravno na rob. Na izbiro imamo 5 barv okvirja, med njimi je tudi prozorna, katero imamo na testu.

Vse odprtine so izrezane natančno in precizno. Prav tako so narejeni tudi gumbi, ki jih zlahka zatipamo, pri uporabi gumbov pa nas ne ovirajo, saj niso pretrdi, niti premehki in nam tako dajejo dober občutek pri pritiskanju.

Robovi ovitka so rahlo dvignjeni, kar pomeni, da se zaslon ne dotika podlage, če ga odložimo z zaslonom navzdol. Na robu, kjer je zaslon telefona ukrivljen, je ovitek seveda tanjši in tako ne pokriva ukrivljenega dela, hkrati pa nudi zaščito zaslon, ki se mi zdi na tem delu precej izpostavljen.

Prav tako ovitek zaščiti še eno izpostavljeno mesto, kamero. Ko imamo na telefonu ovitek, je kamera v istem nivoju z ovitkom in tako ni izbočena, kot je takrat, ko na telefonu nimamo zaščite. Na izbočeno kamero sem bil med uporabo telefona vedno pozoren, zlasti med odlaganjem, saj sem se bal, da bi se leča kamere hitro popraskala.

Popolnoma prozoren ovitek in tanek dizajn pomenita minimalno opaznost ovitka, ki pretirano ne posega v videz telefona. Ovitek se na telefonu še vedno opazi. Vendar če hočemo telefon dejansko zaščititi v primeru padca, bo moral biti tudi ovitek rahlo debelejši. Tako se mi zdi spignova kombinacija med izgledom in zaščito blizu idealni.

Osebno mi telefon z ovitkom lepše sede v roko kot sam telefon. S6 Edge ima zaradi ukrivljenega zaslona po daljši stranici namreč precej ozek rob, ki “reže” v roko. Ko uporabljamo ovitek pa imamo namesto kovinskega roba telefona v rokah mehek TPU rob ovitka. Gumbi so narejeni kvalitetno in enostavni za uporabo, zaščita pa se zdi zadostna.

Pri večini uporabnikov pa se zatakne, ko vidijo ceno. Ta je visoka, vendar je tako pri vseh premium izdelkih, ki jih v življenju kupujemo. Nekaj plačamo za kvaliteto, nekaj za znamko, kar ni nič novega. Vendar se mi cena ne zdi previsoka, če uporabnik išče zares kvalitetno zaščito za telefon, ki videz telefona ne skazi preveč in se ne bo spraskala ali zmehčala po mesecu uporabe.

Izvorni članek je objavljen na www.slo-android.si

Avtor besedila: Bertole

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version