Tisti, ki imamo radi takšne ali drugačne “gadgete” za mobilne naprave, pa naj bodo to pametni telefoni ali tablice, ponavadi beremo novice o tujih proizvajalcih teh dodatkov. Pa naj bo tokrat malo drugače.. Predstavljamo vam izdelke podjetja Xvida.

Najprej nekaj malega informacij o podjetju. Xvida se predstavlja kot Evropsko podjetje s sedežema v Sloveniji in v Los Angelesu v ZDA. Prvi produkt, ki so ga predstavili in se ga bomo dotaknili malce kasneje, se imenjuje “Boomerang”. Izdelek so lansirali s pomočjo spletne platforme Kickstarter, zanj pa so leta 2014 prejeli tudi prestižno nagrado Red Dot Design Award. Izdelki so zasnovani okoli magneta, ki se nahaja v nastavkih, ki jih pripnete na napravo, delujejo pa v povezavi z ostalimi izdelki proizvajalca.

lifestyle_typing_Sputnik_16x9_LG.jpg

Xvida Boomerang starter kit

Zgoraj omenjeni Boomerang je t.i. “flagship” produkt podjetja Xvida in hkrati njihov najbolj prodajan artikel. V sami osnovi je to stojalo za vaš iPad (2.,3. in 4. Generacija imajo lastno različico, iPad Air in Air 2 pa svoje). Stojalo vam preko zanimivo delujočega in robustnega mehanizma omogoča preklop med tremi različnimi naslonskimi koti v katere lahko postavite vašo tablico. Tukaj pa se zabava šele začne. Paketu je namreč priloženo tudi Multi Mount držalo, ki ga preko lepljive zadnje stranice lahko pričvrstite skoraj kamorkoli. Boomerang in Multi Mount delujeta na podlagi magnetizma. V obeh izdelkih se namreč nahajajo magneti, ki skrbijo, da je vaš iPad čvrsto in udobno pritrjen na površino, kjer se nahaja Multi Mount.

Sticky case za iPhone 5/5s in iPhone 6

Xvida je nedolgo nazaj predstavila tudi Sticky Case. Ta ovitek iz enega dela na otip prijetno gumirane trpežne plastike v sebi prav tako skriva, uganili ste, magnet. Minimalističen design ovitka, ki ne odebeljuje telefona navduši takoj, ko ga držite v dlaneh. Gumiran material je prijeten na otip in je nedrseč. Za starejšo generacijo iPhonov je na voljo v črni in beli barvi, za novejše iPhone 6 pa je na voljo v beli, črni, za nežnejši spol pa tudi zlati barvi. Z dodatnimi nastavki lahko telefon uporabljate kot navigacijo v avtu, na kolesu, lahko ga celo pritrdite na ročaj otroškega vozička.

Magnetno stojalo Desk Stand

Desk stand je prava paša za oči. Izdelano iz enega kosa nerjavečega jekla nudi odlično podlago za vaš iPad v navezi z Boomerangom. Nedrseča podlaga na dnu stojala zagotavlja stabilnost. Moderna podoba stojala v navezi z iPadom popestri katerikoli prostor in iz iPada naredi pravo delovno postajo. Stojalo se sicer lahko uporablja tudi s Sticky Case ovitki za telefone, zares pa oživi ob uporabi tablice

Nosilci in držala

Na voljo vam je več različnih nosilcev in držal za vaše naprave. Prvi izmed teh je “Bike mount“. Kot ste verjetno že uganili služi pritrjevanju vašega telefona na krmilo vašega kolesa ali motorja. Ob uporabi Bike Mounta se vaš telefon varno in čvrsto pritrdi na nosilec in poskrbi, da lahko pregledno opazujete informacije prikazane na zaslonu vaše naprave.

T.i. “Suction cup mount” skrbi za namestitev nosilca na steklo. Xvida tukaj ponuja dve različici te vrste nosilcev. Prva je malce manjša in je namenjena telefonom, druga, večja in robustnejša je namenjena tablicam, saj je zmožna nositi večjo obremenitev. Telefon ali tablico lahko končno varno uporabljate v avtu kot navigacijo ali zabavni sitem. Napravo preprosto približate nosilcu, magnet poskrbi za vse ostalo.

Airvent mount” je namenjen telefonom, namešča pa se ga na ventilacijske reže vašega avtomobila. Pravi izbor za tiste, ki vidljivost iz vetrobranskega stekla ne želijo izničiti s tablicami ali telefoni. Tako kot tudi ostali izdelki podjetja Xvida, tudi ta deluje na principu magnetizma.

Ste kdaj s tablico v avtu želeli svojim otrokom predvajati videoposnetke in niste našli zadovoljivega nosilca? Z magnetnim sedežnim držalom Xvida bo vaša tablica varno ostala na pravem mestu, medtem ko zabavate svoje mlade sopotnike med dolgimi vožnjami. Nosilec se pritrdi na nosilce vzglavnega naslonjala in s tem zagotavlja stabilno platformo za pritrditev tablice.

Slovensko inovatorstvo

V ne tako oddaljeni preteklosti smo bili Slovenci znani kot tehnični inovatorji in gonilna sila industrijskega designa (kdo se ne spomni Iskrinih telefonov in nekdaj vseprisotnih kioskov K-67?). Xvida je v naše okolje spet vnesla nekaj svežine in pokazala, da se je z dobro idejo in izvedbo mogoče postaviti po robu večjim in bolj znanim podjetjem. Upamo, da se bo njihova zgodba uspešno nadaljevala tudi v prihodnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here