Snapchat, aplikacija, ki jo uporablja kar dve tretjini mladostnikov med 18 in 24 let, je svojo pot začela s povsem enostavno idejo: vsebina, ki jo pošljete, za vedno izgine po samo nekaj sekundah. A zdaj so se odločili ubrati popolnoma nasprotno smer z uvedbo nove posodobitve, ki se imenuje Memories ali »Spomini« in omogoča shranjevanje najljubših trenutkov, ki jih potem lahko objavite na svoj »Story«.

Snapchat je že prej omogočal shranjevanje posnetih fotografij v galerijo telefona, zdaj pa jih lahko obdržite kar znotraj aplikacije, ponoven ogled in objava pa bosta še lažja. Znotraj Spominov je možno stare posnetke iskati po datumu ali kraju, shranjene posnetke pa lahko tudi urejate, jim dodajate lokacijo, jih pošljete prijateljem ali jih objavite na Story, kjer bodo stari posnetki dobili bel okvir, zaradi katerega bodo vaši prijatelji vedeli, da gre za utrinek iz preteklosti in ne živo sliko.


Že veš, da ima tudi Mr. Gizzmo Snapchat? Dodaj ga pod imenom mr_gizzmo ali poskeniraj kodo na levi in imel/a boš ekskluziven dostop do vseh novosti, akcij, nagradnih iger in posebnih kuponov!

Če med Spomine shranite kakšno kočljivo sliko, ki ni namenjena javnosti, jo lahko označite z oznako »My eyes only« in jo tako zaklenete s PIN kodo. Funkcijo »Memories« lahko najdete pod gumbom za kamero na spodnjem sredinskem delu zaslona, s potegom navzgor pa lahko dostopate do vseh svojih shranjenih slik in video posnetkov. Posodobitev bodo uporabniki lahko začeli uporabljati v prihajajočih dneh, o tem pa jih bo obvestilo tudi posebno sporočilo.

Snapchat je eno izmed najhitreje rastočih omrežij s 100 milijoni dnevno aktivnih uporabnikov, ki vsako sekundo pošljejo 9000 Snapov, kar je neverjetnih 777,6 milijonov na dan! Kljub nekaterim pritožbam, da se Snapchat z vsemi posodobitvami oddaljuje od svojega bistva, pa uporabnikov to očitno ne moti, saj njihovo število še naprej raste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here